Spekulace: Tarantinovým posledním filmem má být The Movie Critic

16. 3. 2023 - 10:11 | Novinky | Adam Homola

Spekulace: Tarantinovým posledním filmem má být The Movie Critic zdroj: Foto: Sony Pictures Entertainment

O posledním filmu slavné režisérské kariéry Quentina Tarantina se již nějakou dobu spekuluje. Nyní se zdá, že si vybral svůj desátý a poslední režijní projekt.

Jak informoval The Hollywood Reporter, Tarantino bude režírovat film The Movie Critic, jehož scénář napsal a jehož produkci plánuje zahájit ještě letos.

Přestože konkrétních podrobností o filmu zatím není mnoho, zpráva naznačuje, že se film bude soustředit na hlavní ženskou roli a bude se odehrávat v Los Angeles pozdních 70. let. To vedlo k domněnce, že tématem filmu by mohla být zesnulá Pauline Kael, známá filmová kritička. Tarantino byl dlouho známý svým obdivem ke Kaelové, která zemřela v roce 2001, takže je vhodným námětem pro jeho poslední filmový počin.

Režisérovo trvání na omezení své tvorby na několik vybraných mistrovských děl zajišťuje, že každý z jeho filmů dostane plný prostor pro jeho tvůrčí energii a vizi. Tarantinovo odhodlání dodržovat toto omezení, které si sám stanovil, vypovídá o jeho oddanosti filmovému umění a o tom, že si více cení odkazu, který po sobě zanechává, než počtu realizovaných filmů. S blížícím se koncem své režisérské cesty je Tarantinova snaha o uměleckou dokonalost patrná z jeho neochvějného dodržování pravidla deseti filmů, které za sebou zanechávají nesmazatelnou stopu ve světě kinematografie.

Tarantino se sice zařekl, že po svém desátém filmu už nebude režírovat žádný další, nicméně to neznamená, že by po dokončení prací na The Film Critic najednou zmizel a už o něm nikdo nikdy neslyšel.

zdroj: Bontonfilm

Jednou z možností jak se kreativně realizovat i po desátém filmu je, že se Tarantino zaměří na produkci a psaní scénářů, což mu umožní zachovat si tvůrčí přítomnost v oboru, aniž by usedl na režisérské křeslo. Jako producent by Tarantino mohl poskytnout své zkušenosti, vhled a vizi začínajícím filmařům a vychovat tak novou generaci autorů, kteří budou pokračovat v jeho jedinečném stylu a přístupu k vyprávění. Kromě toho by Tarantino mohl pokračovat v psaní scénářů a přispívat tak k vývoji poutavých příběhů a postav a utvářet tak filmové prostředí, aniž by sám filmy režíroval.

Další cestou pro Tarantinovu postrežisérskou kariéru by mohla být oblast televize. V průběhu let získala malá obrazovka stále větší prestiž a mnoho úspěšných filmařů a herců přešlo k televizním projektům. Tarantino by mohl vytvořit televizní seriál nebo se na něm podílet a využít tak svého vypravěčského talentu a schopnosti rozvíjet postavy, aby zaujal diváky na jiné platformě. To by mu umožnilo prozkoumat dlouhé příběhy, což by mu poskytlo příležitost proniknout hlouběji do postav a příběhových oblouků.

Kromě toho by se Tarantino mohl zaměřit na psaní knih nebo grafických románů, čímž by si rozšířil tvůrčí obzory a oslovil nové publikum. Jeho zkušenosti s vyprávěním příběhů a záliba ve spletitých zápletkách by se mohly dobře promítnout do literárního světa a nabídnout čtenářům možnost poznat jeho představivost v novém médiu. Napsáním románů nebo spoluprací s umělci na grafických románech by Tarantino mohl nastoupit novou cestu ve své kariéře a spojit svou vášeň pro film s neomezenými možnostmi psaného slova.

zdroj: Sony Pictures Entertainment

Závěrem lze říci, že i když se režisérská kariéra Quentina Tarantina chýlí ke konci, existuje mnoho způsobů, jak by mohl i nadále ovlivňovat svět zábavy a přispívat k němu. Tarantinova budoucnost je stále plná potenciálu - od produkce a psaní filmů až po televizní a literární tvorbu. Je zřejmé, že kreativita a vášeň legendárního filmaře pro vyprávění příběhů nezůstane omezena na režisérské křeslo, a fanoušci mohou netrpělivě očekávat další kapitolu jeho slavné kariéry.

Zdroje: The Hollywood Reporter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.