Spekulace: Prý se chystá životopisný film o Johnu Lennonovi

24. 8. 2023 - 10:10 | Novinky | Adam Homola

Spekulace: Prý se chystá životopisný film o Johnu Lennonovi zdroj: Foto: Oficiální Facebook Johna Lennona

Po pohádkově úspěšném Bohemian Rhapsody je zájem o další částečně „dokumentární“ hudební drama velký a teď se údajně chystá film o legendárním Johnu Lennonovi.

Podle zdroje webu World of Reel prý nedávno proběhl casting, v němž se hledal bílý herec ve věku kolem 30 let, který umí zpívat, hraje slušně na kytaru a nevadí mu nahota na plátně.

Teď se objevily detaily, které spojují tento casting s projektem, o kterém se sice už nějakou dobu ví, ale nic moc se s ním zatím nedělo: životopisným filmem o Johnu Lennonovi. Tento film, u něhož se předpokládá, že se začne natáčet hned po skončení stávek, si klade za cíl přiblížit Lennonův život a kariéru bezprostředně po rozpadu Beatles a zaměřit se na jeho sólovou dráhu a dynamiku s Yoko Ono.

Ono není jen tématem tohoto filmu, je nedílnou součástí jeho produkce, působí jako konzultantka a producentka. V produkčním týmu se k ní připojil filmař Craig Gillespie.

Gillespieho zapojení výrazně navýšilo rozpočet projektu. Gillespie, známý svým osobitým stylem ve filmech jako Já, Tonya, Lars a skutečná dívka, Cruella a očekávaný film Dumb Money, může být dobrou sázkou na prověřeného režiséra schopného takové téma zpracovat s grácií.

Vzhledem k nedávnému trendu hudebních biografií, které se zaměřují na ikony jako Bob Dylan, Queen, Whitney Houston, Bob Marley, Elvis, Aretha Franklin, Elton John a Biggie Smalls, se film o Lennonovi zdá být dříve či později nevyhnutelný. Tak nezbývá než počkat na konec obou hollywoodských stávek a pak může zatím neznámý herec naklusat před kameru a pokusit se zachytit ducha ikonického hudebníka.

Zdroje: World of Reel

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.