Soudní pře Johnny Depp vs Amber Heard je nově i na Netflixu

18. 8. 2023 - 10:15 | Trailery | Adam Homola

Soudní pře Johnny Depp vs Amber Heard je nově i na Netflixu zdroj: Foto: Netflix

Nová dokumentární trilogie Depp vs. Heard se věnuje známému soudnímu případu pomluvy, který se dostal na titulní stránky světových novin a který se stal základem termínu „proces s TikTokem“.

Tento „seriál“ porovnává výpovědi Johnnyho Deppa a Amber Heard s využitím rozsáhlého archivu 200 hodin z přímých přenosů soudního procesu. Nepředkládá pouze fakta, ale také zkoumá širší důsledky pravdy v dnešní digitální společnosti a roli, kterou při utváření veřejného mínění hrají platformy sociálních médií, jako jsou TikTok a Twitter. Právě ty hrály, alespoň co do obecného veřejného mínění, obrovskou roli a v době probíhajícího soudu byly doslova zaplaveny nekonečným množstvím klipů, komentářů i posměšků.

Nedávno zveřejněný trailer společnosti Netflix umožňuje nahlédnout do tohoto intenzivního, vysoce medializovaného souboje. Dokument však není pouze o napětí v soudní síni. Je to objektiv, který nahlíží do emocionální smršti obklopující obě hvězdy a jejich příznivce a zdůrazňuje hluboký společenský dopad případu, umocněný neutuchajícím, místy až dravým zájmem médií všeho druhu.

Na Deppa a Heard se intenzivně zaměřila pozornost, když jejich manželství z let 2015-2017 bouřlivě skončilo. To vyústilo v široce medializovaný rozvod a následnou právní válku. Olej do ohně přilila Heard v roce 2018 v článku pro deník The Washington Post, kde hovořila o svých zkušenostech se zneužíváním, aniž by Deppa přímo jmenovala. Jeho právní tým tvrdil, že článek značně poškodil jeho kariéru, a podal na ni žalobu ve výši 50 milionů dolarů. Na oplátku Heard podala protižalobu ve výši 100 milionů dolarů.

Jejich právní střet v dubnu 2022 se stal celosvětovou událostí, a to díky rozhodnutí povolit kamery v soudní síni, což vedlo k obrovskému mediálnímu zájmu a intenzivním debatám na internetu. Po šesti týdnech plných dramatu byla Heard shledána vinnou z pomluvy.

Dokumentární seriál má na starosti Emma Cooper. Ta se jako nezávislá filmařka v minulosti podílela na dokumentárních filmech Netflixu, například The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes, nebo třeba filmy The Disappearance of Madeleine McCann a Bikram.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.