Slavný herec Antonio Banderas natáčí opět s režisérem Pedrem Almodóvarem

5. 5. 2010 - 10:00 | Téma | red

Slavný herec Antonio Banderas natáčí opět s režisérem Pedrem Almodóvarem zdroj: tisková zpráva

Je to více než dvacet let, kdy spolu naposledy natáčeli španělský herec Antonio Banderas a režisér Pedro Almodóvar. Spolupracovali tehdy na filmu Spoutej mě!

"Můžete mi věřit. Film bude právě tak ostrý a provokativní, jak to diváci znají z předchozího Almodóvarova snímku," prohlásil Banderas podle DPA v rozhovoru pro ruský deník Kommersant. Obsah chystaného filmu ovšem neprozradil.

"Pedro řekl: 'Cítím se, jako bychom se rozešli teprve včera.' A já to vnímám stejně. Dvacet let - a uplynuly jako jeden den," konstatoval Banderas.

Devětačtyřicetiletý rodák ze španělské Málagy Antonio Banderas patří k nejpopulárnějším filmovým hercům současnosti. V mládí byl nadějným fotbalistou, po zranění ale dal přednost divadlu, kde začínal koncem 70. let. Začátkem 80. let si ho všiml jeho slavný krajan Pedro Almodóvar a obsadil ho do Labyrintu vášní. Spolupráce obou umělců pokračovala Zákonem touhy a vyvrcholila filmy Ženy na pokraji nervového zhroucení (1988), který byl nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film, a o rok mladším snímkem Spoutej mě!.

Pedro Almodóvar zdroj: tisková zpráva

V Banderasově rozsáhlé filmografii jsou zastoupeny filmy všeho druhu. Zazářil například v muzikálu Evita či dobrodružné Legendě o Zorrovi, namluvil kocoura ve Shrekovi a hrál také ve třech pokračováních dětského filmu Spy Kids. Na poli režie debutoval v roce 1999 snímkem Léto v Alabamě.

Loni v červenci Banderas zavítal do ČR a na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech převzal z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.