Sienna Millerová

9. 9. 2007 - 22:40 | Téma | red

Sienna Millerová zdroj: tisková zpráva

Mladá herečka patří k nejnovějším tvářím na poli hollywoodských hvězd. Přestože se zatím objevila pouze v několika málo filmových a televizních projektech, své místečko mezi celebritami si už vysloužila

Sienna Millerová Mladá herečka patří k nejnovějším tvářím na poli hollywoodských hvězd. Přestože se zatím objevila pouze v několika málo filmových a televizních projektech, své místečko mezi celebritami si už vysloužila. Pohříchu za to může hlavně její vztah s hercem Judem Lawem a nikoli brilantní herecké výkony. Přesto má za sebou Millerová už několik výrazných úloh, zmiňme jen hořkou komedii Alfie a historickou romanci Casanova.

Sienna Rose Millerová se narodila 28. prosince 1981 v New Yorku. Vyrůstala však v Anglii vychovávána matkou, britskou herečkou Josephine Millerovou. Jakožto příslušnici anglosaské smetánky (jejím otcem je přední bankéř Edward Miller a nevlastní matkou známá bytová návrhářka Kelly Hoppenová) se Millerové dostalo vzdělání na těch nejprestižnějších školách. Po internátu Heathfield School v anglickém Ascotu (už tady proslula svou živočišností, stejně jako zájmem o sport, ale i o tanec a divadlo), nebylo pro dívku kráčející v profesních šlépějích své matky problémem zdokonalovat své herecké vlohy ve světoznámém Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku. Ve svém rodišti ostatně Millerová zakotvila, když se zde představila na menších divadelních scénách ve hrách jako Independent, A School for Scandal britského autora Richarda Brinselyho Sheridana a především v dramatu Cigarettes & Chocolate od oscarového režiséra Anthonyho Minghelly.

Sienna Millerová Nebylo to však nakonec divadlo, co by zásadněji dopomohlo Sienně Millerové ke kariéře u filmu. Směrem k vrcholu si to totiž zamířila až po podpisu smlouvy s modelingovou agenturou Select Model Management. Až na základě série reklam, namátkou jmenujme Coca-Colu, Wrigley's anebo Pradu, totiž získala první hereckou příležitost před kamerou. V roce 2001 se objevila v romantické komedii South Kensington s Rupertem Everettem a Elle Macphersonovou. Vzápětí začíná Millerová stoupat filmovými titulky směrem k horním pozicím, avšak ani drama z prostředí motocyklových závodů High Speed (2002) ani televizní série The American Embassy (2002) díru do světa zrovna neudělaly. Až po dvojici britských televizních seriálů se situace změnila. První z nich, série tragikomických příhod tří obyčejných londýnských rodin Bedtime (2002), jí zajistil lukrativní sedmiletý kontrakt s americkým studiem Paramount. Tím druhým pak byla detektivní série Keen Eddie (2003-2004) o samorostlém newyorském policistovi, který je po sérii rebelií proti nadřízeným přeložen do Londýna. Hvězdou televizních obrazovek se Millerová stala právě díky úloze mladé spolubydlící nekonvenčního detektiva, která s Američanem neustále svádí slovní souboje.

Sienna Millerová ve filmu Alfie Za úspěchem na stříbrném plátně zamířila Sienna Millerová přes britskou gangsterku Po krk v extázi (2004). Snímek režiséra Matthewa Vaughna o drogovém dealerovi (Daniel Craig), jenž by před odchodem na odpočinek rád dohodl ještě jeden veliký obchod, byl natočen v duchu krimikomedií Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni (1999) a Podfu(c)k (2001) a stal se překvapivým komerčním hitem. Snad za to vděčil atraktivnímu tématu a zpracování, snad hvězdnému obsazení v čele s Craigem a Michaelem Gambonem. Sama Millerová se však ve snímku objevila pouze okrajově, její úloha byla navíc míněna pouze jako okrášlení jinak mužského hereckého ansáblu. Také další snímek, hořká komedie o mladém londýnském svůdníkovi Alfie (2004) nabídl Millerové jen menší roli. Přesto to byl právě tento nepříliš vydařený remake stejnojmenné klasiky s Michaelem Cainem z roku 1966, který Millerové dopomohl na světla ramp. Při jeho natáčení se totiž Millerová sblížila s představitelem titulní úlohy, hvězdným Judem Lawem, a jejich vztah brzy začal plnit přední stránky bulvárních deníků. Hned v dalším snímku si Millerová opět zahrála v příběhu velkého svůdce – romantické dobrodružství Casanova (2005) s Heathem Ledgerem jí však už nabídlo úlohu hlavního objektu milostných tužeb titulního hrdiny, benátskou krásku Francesku.

Ať už je to vypjatá medializace, anebo půvab, co dopomohlo Sienně Millerové na vrchol, svou velkou hereckou příležitost tato žena jistě dostane. Už nyní je zřejmé, že se s ní budeme na plátnech kin setkávat stále častěji – vždyť se objevuje hned ve dvou titulních úlohách: drama Warholka (2006) vypráví o herečce Edie Sedgwickové, hvězdě filmů Andyho Warhola. V krimi Camille (2006) se Millerová představuje po boku Harveyho Keitela. Významnou hereckou přítežitost nabídl Millerové režírující herec Steve Buscemi. Spolu s ním se představuje v psychologickém dramatu Interview (2007), kde zosobňuje zpovykanou hvězdičku Katju, jež prožije neobvyklý večer ve společnosti novináře Pierra. Úlohami krásek s nosíkem noseným pořádně nahoru Millerová pokračuje rovněž ve výrazně odlišném žánru - pohádce Hvězdný prach (2007).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.