Seriál podle Duny dorazí příští podzim pod novým názvem

8. 11. 2023 - 13:13 | Novinky | Adam Homola

Seriál podle Duny dorazí příští podzim pod novým názvem zdroj: Vanity Fair

Chystaný seriál Duna: Sesterstvo prošel velkou změnou a nyní bude uveden pod novým názvem Duna: Proroctví.

Premiéra seriálu je podle IGN naplánována na podzim 2024 na Maxu. Oznámení přichází v době, kdy fanoušci očekávají další filmovou kapitolu, u níž rovněž došlo k posunu data premiéry na březen příštího roku kvůli stále probíhající stávce herců.

Duna: Proroctví se chystá přenést diváky o 10 000 let zpět od událostí, které Denis Villeneuve ve svých filmech vylíčil, a zaměří se na příběh Valyi a Tuly Harkonnenových. Tyto postavy, které ztvární Emily Watson, respektive Olivia Williams, budou procházet ranými dny založení Bene Gesserit, klíčového prvku ságy Duna.

Herecké obsazení seriálu je silné a zahrnuje talenty, jako jsou Jodhi May, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Aoife Hinds, Travis Fimmel, Mark Strong a Faoileann Cunningham, kteří by měli obohatit dějové prostředí seriálu.

Při přípravě seriálu došlo k tvůrčím změnám a menším problémům. Diane Ademu-John odstoupila z pozice spoluscenáristky a Johan Renck opustil režisérský post. Roli showrunnerky od té doby převzala Alison Schapker. V produkci došlo také ke změnám v obsazení, hlavní role opustily Shirley Henderson a Indira Varma kvůli problémům s kalendářem.

Duna: Proroctví slibuje, že se ponoří do rodové tradice Bene Gesserit a nabídne fanouškům možnost prozkoumat nové rozměry příběhu, který je již proslulý svými hlubokými filozofickými a politickými tématy.

Mezitím Duna: Druhá část pokračuje ve filmové odysee Paula Atreida a zve diváky, aby se znovu ponořili do nelítostné krajiny planety Arrakis.

zdroj: Vertical Entertainment

Zdroje: Warner Bros. , IGN

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.