Šéf Netflixu tvrdí, že chce stávku herců ukončit co nejrychleji

23. 10. 2023 - 13:13 | Novinky | Adam Homola

Šéf Netflixu tvrdí, že chce stávku herců ukončit co nejrychleji zdroj: Foto: Netflix

Ted Sarandos, šéf Netflixu, vyjádřil optimismus před obnovenými jednáními se SAG-AFTRA, která se mají uskutečnit v úterý, poté, co před týdnem zkrachovala jednání s AMPTP.

V projevu na slavnostní akci pořádané v jeho soukromé rezidenci Sarandos zdůraznil významný ekonomický a sociální dopad probíhající stávky, která podle něj ovlivňuje 3 % národní ekonomiky a 20 % kalifornské ekonomiky.

Sarandos řekl: „Jsem optimista. Jsem věčný optimista. Byli jsme u jednacího stolu, byli jsme vstřícní a pracujeme na tom, jak nejlépe umíme. Ovlivnilo to spoustu lidí. Tato stávka stála rodiny miliardy dolarů a obce miliardy dolarů. Takže se velmi snažíme, abychom to dotáhli do konce.“

Minulý týden během videohovoru k výsledkům společnosti Netflix za třetí čtvrtletí Sarandos vyjádřil politování nad tím, jak nový požadavek na „poplatek z předplatného, který nesouvisí se sledovaností nebo úspěchem“ ze strany SAG-AFTRA narušil pokrok směrem k dohodě.

Jednání mezi SAG-AFTRA a studii si získala značnou pozornost vzhledem k rozsahu jejich dopadů, které se dotýkají mnoha odvětví ekonomiky. Hollywood se tak pomalu připravuje na další kolo jednání a uvidíme, jestli z toho něco vzejde. Kvůli stále probíhající stávce herců tak zrovna teď nemůže třeba Leonardo DiCaprio objíždět všemožné talk shows a dělat promo aktuálnímu hitu Zabijáci rozkvetlého měsíce.

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.