Scorsese uvažuje, že už bude točit filmy jen ve 3D

4. 12. 2011 - 8:31 | Téma | red

Scorsese uvažuje, že už bude točit filmy jen ve 3D zdroj: Profimedia

Americký režisér Martin Scorsese zvažuje, že bude všechny příští filmy točit ve 3D formátu. K myšlence ho povzbudil úspěch jeho posledního filmu Hugo a jeho velký objev, který natočil v trojrozměrné podobě a který se prý zatím setkává s kladnými ohlasy kritiků. Režisér rovněž v rozhovoru se serverem Deadline vyslovil domněnku, že stereoskopická podoba by slušela i jeho starším snímkům jako jsou Taxikář nebo Letec.

Oscarový filmový tvůrce přirovnal nedávný nástup vlny trojrozměrných filmů k revoluci, kterou ve filmu v polovině 30. let způsobila barevná technologie Technicolor.

Na dotaz, zda by napříště chtěl točit všechny filmy v 3D, Scorsese odpověděl, že ano. "Nemyslím, že je nějaká látka, pro niž by se 3D technologie nehodila a která by nesnesla nový rozměr hloubky jako vyprávěcí techniku," přemítal Scorsese.

"Každodenní život vidíme hloubkově. Myslím, že u určitých námětů se nepředpokládá využití 3D, ale podívejte se zpátky na Technicolor, když byl použit na Trh marnosti. Asi deset až 15 let byl Technicolor omezen na muzikály, komedie a westerny. Nebyl zamýšlen pro vážné žánry, ale teď je v barvě všechno," podotkl Scorsese.

Filmový 3D trhák režiséra Jamese Camorona Avatar

Podobně 3D technologie by podle něho neměla zůstat omezena na fantasy filmy jako Avatar Jamese Camerona. Poukázal přitom na úspěch trojrozměrného dokumentu Jeskyně zapomenutých snů Wernera Herzoga a muzikálu Pina od Wima Wenderse.

Scorseseho trojrozměrný film Hugo a jeho velký objev je adaptací románu Briana Selznicka o malém zlodějíčkovi Hugo Cabretovi, jenž žije na vlakovém nádraží v Paříži 30. let 20. století. Do českých kin snímek přijde v únoru.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.