Sarah Jessica Parker se v novém Hokus Pokus vrátí v roli čarodějnice

5. 6. 2023 - 15:45 | Novinky | Adam Homola

Sarah Jessica Parker se v novém Hokus Pokus vrátí v roli čarodějnice zdroj: Foto: Disney

Pokračování filmu Hocus Pocus mělo premiéru na Disney+ v loňském roce, téměř tři desetiletí po původním filmu.

Nicméně náznaky z nedávného článku v New York Times, v němž se objevil profil Seana Baileyho, šéfa hrané produkce společnosti Disney, naznačují, že třetí díl by mohl být na cestě dříve.

Žádné oficiální oznámení od Disneyho zatím nepřišlo, protože film je stále ve fázi vývoje a jeho skutečná produkce není zaručena. Přesto si pokračování i přes vlažné přijetí kritikou v říjnu loňského roku vedlo na Disney+ dobře.

Scenáristka Jen D'Angelo pro Variety naznačila možné pokračování s Maxem Dennisonem v podání Omriho Katze a Allison Wattsovou v podání Vinessy Shaw. D'Angelo vyjádřila zklamání nad tím, že kvůli různým problémům nemohla do pokračování zahrnout původní herce v cameích. Nadále však doufá, že by se v Hocus Pocus 3 mohli Max a Alison objevit v kalifornském prostředí.

Bez ohledu na to, jakým směrem se bude příběh ubírat, mohou diváci očekávat nové rošťárny od kouzelných postav, které ztvárnily Bette Middler, Sarah Jessica Parker a Kathy Najimy.

Hocus Pocus je filmová série, která sleduje dobrodružství sester Sandersonových. Trojice čarodějnic, které byly v roce 1693 oběšeny v Salemu a v moderní době vzkříšeny pomocí kouzelné svíčky. Série se zatím skládá ze dvou filmů, Hocus Pocus (1993) a Hocus Pocus 2 (2022).

První film v režii Kennyho Ortegy představuje sestry Sandersonovy: Winifred (Bette Midler), Sarah (Sarah Jessica Parker) a Mary (Kathy Najimy). Jsou to zlé čarodějnice, které chtějí vysávat životní sílu z dětí, aby zůstaly mladé a mocné. Zastaví je však chlapec Thackery Binx (Sean Murray), který se před nimi snaží zachránit svou sestru Emily (Amanda Shepherd). Sestry ho proklejí, aby žil navždy jako černá kočka, a zaklejí kouzlo, které je přivede zpět, pokud panna o halloweenské noci zapálí svíčku s černým plamenem.

O 300 let později, v roce 1993, se do Salemu z Los Angeles přistěhuje teenager Max Dennison (Omri Katz) se svými rodiči (Charles Rocket a Stephanie Faracy) a mladší sestrou Dani (Thora Birch). Zamiluje se do své spolužačky Allison (Vinessa Shaw), která mu vypráví o legendě sester Sandersonových. O halloweenské noci vezme Max Dani na koledování a skončí v Allisonině domě. Allison jim navrhne, aby navštívili starý dům Sandersonových, ve kterém je nyní muzeum. Tam Max zapálí svíčku s černým plamenem a omylem vzkřísí čarodějnice. Sestry je pronásledují, ale s pomocí Binx, která umí mluvit, se jim podaří utéct.

zdroj: Disney

Max, Dani, Allison a Binx se snaží zabránit čarodějnicím v uskutečnění jejich plánu před východem slunce, kdy se promění v prach. Setkají se také s Billym Butchersonem (Doug Jones), bývalým milencem Winifred, kterého zabila a oživila jako zombie. Cestou se musí vypořádat se skeptickými obyvateli města, rváči Jayem (Tobias Jelinek) a Erniem „Ledem“ (Larry Bagby) a Winifredinou knihou kouzel, která má vlastní rozum. Film vrcholí zúčtováním na hřbitově, kde Max obětuje svou životní sílu, aby zachránil Dani, a Binx nakonec umírá jako člověk.

Druhý film v režii Anne Fletcher se odehrává 29 let po událostech prvního filmu. Sleduje Beccu (Sophia Lillis), začínající čarodějnici, která žije v Salemu se svou babičkou Agathou (Judith Ivey). Má dvě nejlepší kamarádky: Izzy (Sadie Sink), rebelující dívka, která miluje horory, a Cassie (Mckenna Grace), chytrá šprtka, která miluje vědu. V den svých šestnáctých narozenin dostane Becca od Gilberta (Martin Short), majitele kouzelnického obchodu, svíčku s černým plamenem. Rozhodne se ji použít k tomu, aby spolu s Izzy a Cassie přivolala do zakázaného lesa sestry Sandersonovy.

Věci se však zvrtnou, když se Winifred, Sarah a Mary Sandersonovy vrátí, aby se Salemu pomstily a našly další děti, které by mohly pohltit. Zjistí také, že Becca je potomkem reverenda Traskeho (Christopher Plummer), muže, který je v roce 1653 vyhnal z vesnice. Sestry chtějí Beccu zabít a získat její moc pro sebe. Becca a její přátelé se musí spojit s Maxovým synem Jakem (Finn Wolfhard), který zdědil otcův skepticismus, Allisoninou dcerou Lily (Isabela Merced), která zdědila matčiny znalosti, a Daniinou dcerou Rosie (Marsai Martin), která zdědila matčinu odvahu. Pomáhá jim také Binxův duch (s hlasem Jasona Marsdena) a kostra Billyho Butchersona.

Hocus Pocus je filmová série, která se stala kultovní klasikou a pro mnoho fanoušků základem Halloweenu. Série kombinuje komediální, hororové, fantasy a hudební prvky a vytváří tak kouzelnou výpravu, která osloví děti i dospělé.

Zdroje: Variety , New York Times

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.