Sandra Bullocková je nejlépe placenou herečkou Hollywoodu

4. 8. 2010 - 18:00 | Téma | red

Sandra Bullocková je nejlépe placenou herečkou Hollywoodu zdroj: tisková zpráva

Navzdory katastrofám, které poslední dobou postihly její osobní život, má za sebou americká herečka Sandra Bullocková jednu z nejúspěšnějších sezon své kariéry. Časopis Forbes ji navíc vyhlásil nejlépe placenou herečkou Hollywoodu za minulý rok. Pětici hereček s nejvyššími příjmy doplňuje Reese Witherspoonová, Cameron Diazová, Jennifer Anistonová a Sarah Jessica Parkerová.

Podle magazínu Forbes se Hollywood k herečkám ve středním věku na rozdíl od jejich mužských protějšků chová macešsky. Většina žen se po čtyřicítce potýká s nedostatkem rolí, což se často projeví i na výši jejich honorářů.

Tento trend dokázala šestačtyřicetiletá Bullocková minulý rok dokonale zvrátit. Tržby obou jejích loňských filmů - romantické komedie Návrh a dramatu Zrození šampióna, za které herečka získala svého prvního Oscara - daleko přesáhly výrobní náklady. Vyšší příjmy Bullockové zajistil například podíl z tržeb, který herečka požadovala místo jednorázového pevně daného honoráře. Společně s příjmy z reklamy a za ostatní aktivity vydělala za minulý rok 56 milionů dolarů (jednu miliardu korun). Letos, kdy převzala vytouženého Oscara, však kvůli manželově nevěře podala žádost o rozvod.

Reese Witherspoonová zdroj: tisková zpráva

Na druhém místě se umístila Reese Witherspoonová s 32 miliony dolarů. Ta se sice naposledy na plátně objevila v roce 2008 v romantické komedii Čtvery vánoce, pomohly jí ale předem vyplacené honoráře za dva nově připravované filmy. O druhé místo se s Witherspoonovou dělí Cameron Diazová, které letos pomohl špionážní film Zatím spolu, zatím živi s Tomem Cruisem v hlavní mužské roli. Diazová také propůjčila svůj hlas princezně Fioně v animovaných dobrodružstvích zeleného zlobra Shreka. Za tuto roli bude podle Forbesu přepočítávat honoráře zřejmě až do důchodu.

Na čtvrtém místě se s 27 miliony umístila Jennifer Anistonová, která i přesto, že její filmy poslední dobou neslaví v kinech příliš velké úspěchy, patří mezi nejlépe placené romantické a komediální herečky. První pětici uzavírá s 25 miliony Sarah Jessica Parkerová, která minulý rok vydělávala především díky druhém dílu úspěšného filmu Sex ve městě a vlastní řadě kosmetických výrobků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.