Rychle a zběsile: Tokijská jízda - preview

30. 9. 2008 - 8:36 | Téma | red

Rychle a zběsile: Tokijská jízda - preview zdroj: tisková zpráva

Rychle a zběsile: Tokijská jízda je třetím dílem akční série, v níž mají hlavní slovo benzín, rychlost, tuning, ilegální automobilové závody a slečny v bikinách

Rychle a zběsile: Tokijská jízda je třetím dílem akční série, v níž mají hlavní slovo benzín, rychlost, tuning, ilegální automobilové závody a slečny v bikinách. A jestli v prvních dvou dílech šlo především o závratnou rychlost, nyní se pálí gumy a kola kňučí pod rychlým bržděním.

V Rychle a zběsile jsme sledovali Domenica Toretta (Vin Diesel), člena pouličního gangu a mistra volantu, který je podezřelý z krádeží drahé elektroniky. FBI na něj nasadí Briana O'Connera (Paul Walker), jenž se pokouší případ vyřešit a zároveň se zamiluje do Domenicovy sestry. V Rychle a zběsile 2 se O’Conner kvůli předchozím přestupkům přesouvá do Miami, kde eventuálně pomůže zavřít mafiánského bosse.

SYNOPSE:
Také Rychle a zběsile: Tokijská jízda je čistá žánrovka, i když koncept dvou předchozích dílů osvěžujícím způsobem obrací. Synopse má taktéž blízko k dějům videoherní série Need For Speed. Mladík Sean Boswell (Lucas Black) je v rodné Arizoně totálním outsiderem. Jediný smysl pro něj mají pouliční závody, jenže tam zase číhá policie. Aby se vyhnul hrozícímu vězení, odletí Sean do Tokia, kde žije jeho odcizený otec (Brian Goodman), mariňák z povolání. V zemi striktních pravidel, cizích zvyků i řečí, a navíc pod dohledem autoritativního otce, se Sean ocitá ještě více na okraji, než doma. Z deprese ho vytrhne až kumpán Twinkie (Bow Wow), který Seanovi ukáže noční scénu pouličních závodů. Zatímco Seanovou doménou je drag (sprint), hlavní tokijsou atrakcí je drift. Je to adrenalinová disciplína náročná na přesnost a postřeh: auto se vyladí, maximálně odlehčí a oblékne hladké pneumatiky, aby jím řidič mohl co nejprecizněji smýkat, a to jak v parkovacích komplexech, úzkých uličkách, či na přeplněných dálnicích. Při svém prvním závodu ovšem Sean narazí na místního „Driftového Krále“ aka D.K. (Brian Tee), napojeného na Jakuzu. Přes veškerou snahu Sean prohraje, a svůj vysoký dluh si musí odpracovat u Hana (Sung Kang). Han na druhou stranu Seana učí tajemství driftu. Pak se ale Sean zamiluje do „Královy“ holky Neely (Nathalie Kelleyová) a to je jako hodit jiskru do sudu s prachem.

INSPIRACE:
Drifting je japonskou specialitou. I nápad na původní Rychle a zběsile prý vznikl na základě článku o pouličních závodech v Japonsku. Tím by se celá série vrátila na místo činu. Během natáčení Tokijské jízdy byly zničeny tisíce pneumatik a více než 100 aut.

UPOUTÁVKA:
Rychlost. Akce. Milimetrové střihy a dynamická kamera ve filmově vděčných prostředích (honičky nočním městem, mejdany v podzemní, a celá ta japonská exkluzivita a exotika) Tokijské jízdě náramně sluší.

OBSAZENÍ:
Auta: jak název napovídá, je Tokijská jízda přehlídkou především speciálně upravených japonských vozů. D.K. řídí Nissana 350Z, mezi dalšími modely jsou Mazdy RX 8 a RX 7, nechybí ale ani stylový Ford Mustang ’67 vybavený motorem a převodovkou z Nissanu Skyline.

Herci: Lucas Black zaujal ve vedlejší roli Thorntonova dramatu Smrtící bumerang, nejnověji se objevil v Mariňákovi. Většinu hrdinů Tokijské jízdy potom sehráli mladí, dosud spíše neznámí herci. Nathalie Kelley v roli Neely debutuje, rapper Bow Wow má za sebou komedii Jako Mike (Like Mike). Roli bosse jakuzy Kamaty dostal legendární Sonny Chiba (Kill Bill), na pár vteřin se v Tokijské jízdě objeví Vin Diesel a ruskou modelku sehrála Slovenka Silvia Šuvadová.

TVŮRCI:
Režisérem Tokijské jízdy je Justin Lin, autor rozpačitého dramatu o námořní akademii Annapolis, který snad s rychlými auty najde svou parketu. Scénář napsal Chris Morgan (Cellular), kameramanem filmu je Stephen F. Windon (Dům voskových figurín. Automobilová akrobacie je dílem profesionálních jezdců a nikoli CGI.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.