Rychle a zběsile 10 se tváří jako Infinity War s auty, bicepsy a rodinou

16. 5. 2023 - 10:08 | Trailery | Adam Homola

Rychle a zběsile 10 se tváří jako Infinity War s auty, bicepsy a rodinou zdroj: Foto: Universal

Rychle a zběsile se chystá na své velké finále, nebo nám to alespoň tvrdí, a zahajuje tak závěrečné dvě (ale možná tři) kapitoly tohoto filmového megahitu.

Věřte nebo ne, jsou to už tři desetiletí a tahle telenovela na steroidech stále chrlí stejnou směs rychlých aut, vypouklých bicepsů a frází s rodinnou tematikou, které si nějakým způsobem získaly srdce diváků po celém světě.

Dominic Toretto (Vin Diesel) a jeho sebraná rodinka motoristů neustále přechytračují, překonávají a přežívají všechny padouchy, na které narazí. Nyní čelí zatím nejstrašnějšímu nepříteli - stínové postavě z minulosti, která je pekelně odhodlaná se pomstít. Už zase. Tato hrozba má v úmyslu rozbít jejich rodinu a zničit všechny, které Dom miluje. Však víte, protože dramat už tak bylo málo.

Přetočme čas zpátky do roku 2011 a Rychle a zběsile 5, kdy Dom a jeho parta dopadli známého brazilského drogového bosse Hernana Reyese. Oslavovali, ale netušili, že Reyesův syn Dante (kterého nehraje nikdo jiný než Jason Momoa z Aquamana) to všechno viděl. Posledních dvanáct let zřejmě strávil přemýšlením a plánováním pomsty, protože, no, kdo potřebuje koníčky?

Danteho mistrovský plán pošle Domovu rodinu na další dobrodružnou cestu po světě, z Los Angeles do římských katakomb, z Brazílie do Londýna a z Portugalska na Antarktidu. Ano, čtete správně, Antarktida. Objeví se noví spojenci, staří nepřátelé si postaví hlavu, a když už jste si mysleli, že to nemůže být napínavější, Dantovým hlavním cílem se stane Domův osmiletý syn (hraje ho Leo Abelo Perry ze seriálu Black-ish).

Snímek Rychle X, který režíroval Louis Leterrier, známý například díky Souboji titánů nebo Neuvěřitelnému Hulkovi, se může pochlubit hereckým obsazením, které je už teď pravděpodobně velké jako malé město. Vrací se obvyklí podezřelí, včetně Michelle Rodriguez, Tyrese Gibsona, Chrise „Ludacrise“ Bridgese a dalších, spolu s držitelkami Oscara Helen Mirren a Charlize Theron.

Mezi nové tváře patří držitelka Oscara Brie Larson, která hraje Tess, zběhlého agenta Agentury, Alan Richtson, který ztvárňuje Aimese, nového šéfa Agentury, který pochopitelně nemá Domovu partu v takové oblibě jako jeho předchůdce, pan Nikdo, Daniela Melchior, brazilská pouliční závodnice se záhadnou vazbou na Domovu minulost, a legendární držitelka Oscara Rita Moreno jako Domova a Miina babička, Abuelita Toretto. Takže se připoutejte, přátelé, protože jestli něco série Rychle a zběsile slibuje, tak je to víc toho samého, ale tak nějak ještě víc.

zdroj: Universal Studios

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.