Rozhovor s Vojtou Kotkem o filmu Rafťáci

8. 3. 2006 - 12:58 | Téma | red

Rozhovor s Vojtou Kotkem o filmu Rafťáci zdroj: tisková zpráva

Proč jsi přijal roli ve filmu Rafťáci? Parta, se kterou jsme točili Snowborďáky mne moc nadchla

Proč jsi přijal roli ve filmu Rafťáci?

Parta, se kterou jsme točili Snowborďáky mne moc nadchla. Jsou to kamarádi a nejlepší příležitost jak je všechny vidět znovu byli pro mne Rafťáci.

Co prvního tě napadlo, když jsi si dočetl scénář?

No, že to bude velký maso. Že to bude v podstatě daleko drsnější než Snowboraďáci a že natáčení taky nebude nejjednodušší. Což se také vyplnilo.

Přibliž nám trochu svojí postavu Danyho...

Dany je trošku jiný kluk, než by to spousta lidí čekalo. Vůbec není podobný Rendymu ze Snowborďáků. Nerad bych o něm moc prozrazoval, ať mají diváci aspoň nějaký moment překvapení. Není to až tak pozitivní postava.

Je to role, o které by se dalo říct, že ti je psaná na tělo?

Vzhledem k tomu, co jsem teď řekl, tak bych to měl spíš popřít, protože já jsem pozitivní postava v celém světovém dění, ale myslím si, že mi je trošku bližší Rendy.

Změní Rafťáci tvou image?

Tak o tom teda moc pochybuji. Myslím, že image Snowboarďáků a Rafťáků už máme hozenou a dlouho nám zůstane přišitá.

S Jirkou Mádlem hrajete spolu podruhé. Stane se z vás legendární pár?

Do budoucna se herectví nechci moc věnovat, takže teoreticky by to na tom mohlo ztroskotat, ale myslím si, že to není až taková škoda.

Řídíš se scénářem, nebo se ním vůbec nenecháváš svázat?

Jak kdy. Občas jsou místa, kde jsme se scénářem neřídili vůbec a myslím, že to není na škodu. Ale všechno to bylo až po konzultaci s panem režisérem, který na všechno dohlížel a posuzoval okem nadřazeným.

Jak reagoval na tvé improvizace Jirka.

Myslím si, že když někdo něco přinesl, tak ten druhý mu to raději neposoudil, protože by to nemělo dobrý vliv na zbytek natáčení a vznikli by tak hádky. Tak jsme vždy raději každý mlčeli a řešili si to svoje.

A jak režisér?

Musím říct, že asi tak z 99 procent mne poslal do oněch míst, ale tak to jedno procento jsem urval. Což není tak špatný a tomu filmu to dost pomohlo.

Co tě na natáčení bavilo nejvíc?

Nejvíce mne bavilo, a myslím že i Jirku, když nám dovolili jet ty nejtěžší úseky. A samozřejmě mne jako každého člověka bavilo, když jsme měli volno a mohli jsem si dělat co jsme chtěli. Po nocích jsme chodili po hospůdkách... To byly velice příjemné chvíle a spousta lidí, kteří si to pamatují, budou na to dlouho vzpomínat.

Na co nerad vzpomínáš?

Na chvíle, když jsme museli do vody a ta voda fakt nebyla teplá a ještě bylo tohle léto fakt hnusný počasí. Když jsme byli ve vodě po kolena, nebo ještě po stehna, tak to bylo v pohodě, ale jakmile se ta voda dostala výš, tak to byl strašný pocit. Nevím, možná mi ženská část populace v tuto chvíli nerozumí, nevím...To bylo hrozný, šílený!

Čím bys nás nalákal do kina na Rafťáky.

Když chcete vidět film se super hudbou, kde se ukáže úplně všechno a je to nářez, tak to jsou jedině Rafťáci. Stoprocentně!

Nejednou se s Jirkou ocitnete ve filmu v dost nebezpečných až adrenalinových situacích. Která z nich ti byla osobně blízká a ve které se si už potýkal opravdu se strachem?

S největším strachem jsem se potýkal, když Jirka řídil čtyřkolku! Myslím si, že i Jirka se dost bál, když jsem jí řídil já. Jakmile jsem měl svěřit život do rukou tohoto řidiče, nebyl jsem si úplně nejjistější... A nejpříjemnější byla ta voda. Mne vodáctví fakt baví, jezdíme na vodu už od dětství a když jsem si mohl sjet ty peřeje, tak to byla paráda. Milan Šteindler s námi taky jeden úsek sjel a chytlo ho to, což bylo super.

Bylo dokonce něco co si nezvládl?

No jasně, aby ten film byl dost akční, tak je tam dost míst, kde vystupují kaskadéři. Jsou to profesionálové a ty to fakt umějí. Třeba když se jezdilo na čtyřkolce, tak tam dělali úplně neskutečné věci. Člověk to až nechápe, jsou to fakt blázni! Tak to bych na sto procent nezvládl. Musím říct, že mne to ani nemrzí, že jsem jich pár nedělal já, protože by to nikdy nevypadalo tak ostře.

V čem bylo pro tebe natáčení Rafťáků překvapivé?

Asi v tom, že mi byla větší zima, než když jsme točili Snowboarďáky. A paradoxně, Rafťáky jsme točili v létě.

Ve filmu hraje spousta hezkých holek. Zaujala tě některá více?

Samozřejmě, když má člověk možnost výběru, tak ho něco zaujme míň, něco víc. Pak už to musí nějak sám pořešit, ale samozřejmě jsem mezi nimi nějaké favoritky měl a mám...

Ve filmu je hodně erotických scén. S jednou obzvlášť pikantní, na záchodě, si měl hodně co do činění...

No... mám...

Jak se ti vůbec hrají podobné scény?

Musím říct, že mne tyto scény docela baví a ani mi nějak nevadilo, že jsou trošku úchylný.

A dokážeš se odosobnit?

Odosobnit se není vůbec žádný problém, protože je to tak přerušovaný, že člověk se nedostane do pořádné nálady, aby to s ním něco udělalo. Tam dole nebo kdekoliv jinde. Pořád na vás někdo mluví, nejčastěji režisér, který je strašně asexuální. Kdyby jste ho viděli,... tak by jste se vůbec nedivili. Prostě to fakt nejde, když se na vás koukají ty oči těch chlípných kameramanů.

Dělá ti nahota ve filmu problémy nebo ne?

No jak čí. Nahota moje mi ve filmu problémy dělá a nahota ostatních ani tolik ne...

Jaké své "poprvé" jsi si díky filmu zažil?

Vzhledem k tomu, že jsem tam sebou měl rybařinu, tak vůbec poprvé jsem chytil asi během hodiny a půl čtyři malý Vokouňky, ale v místech, kde byste to vůbec nečekali...

Rafťáci mají slogan: Hledám roštěnku. Zn.: na pokusy. Jaký je tvůj slogan?

Hledám biftek. Zn.: K jídlu.


Chat, který proběhl s Vojtou Kotkem na Tiscali

Rozhovor s Vojtou Kotkem o filmu Snowboarďáci

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.