Rozhovor s Karlem Janákem a Jiřím Mádlem

7. 3. 2005 - 8:14 | Téma | red

Rozhovor s Karlem Janákem a Jiřím Mádlem zdroj: tisková zpráva

O filmu Snowboarďáci se toho v posledních týdnech napsalo, namluvilo a v rádiích nahrálo, až by se zdálo, že film bude černým koněm Českých lvů

O filmu Snowboarďáci se toho v posledních týdnech napsalo, namluvilo a v rádiích nahrálo, až by se zdálo, že film bude černým koněm Českých lvů. A ono nic. Čím to, že jsou z toho jen dvě nominace?
K. Janák: Já to beru s nadhledem. To co jsem natočil, je komedie. V Českých lvech většinou bodují filmy plné hlubokomyslných vět. A to Snowborďáci prostě nejsou. Komediím, které jsou lehčím žánrem, se ani ve světě nevěnuje větší pozornost. I když musím říct, že jsem počítal, že toho bude víc. Mrzí mě, že hlasující přehlédli kluky, kteří hráli fakt skvěle. Ono není jednoduchý v šestnácti nebo sedmnácti letech předvádět přirozené herectví. Kluci to ale dokázali. Ale i kameraman se zvukařem by si něco zasloužili. No prostě, nějakýho tam ještě “kejchnout” mohli. Ale v celkovém součtu nominací jsme čtvrtí. A to je taky dobrý, nebo ne?

Český lev Jirko, vy jste se stal takříkajíc přes noc hvězdou. Miláčkem dívek. Už jste si to stačil uvědomit, že nejste jen někým z davu, ale osobou veřejně známou?
Já nemám pořád čas, si něco uvědomit. Všichni se mě ptají, jestli mě to změnilo. Já pořád odpovídám, že na to, abych se stal namyšleným, nemám fakt čas. Možná, že se nad tím jednou zamyslím a tím nafoukaným se stanu, ale zatím mi to nějak nedochází.

O mnohých hercích se říká, že svým postavám moc dávat nemusí, neboť charakter herce a postavy jedno jsou. Jak je to s vámi a vaší postavou Jáchyma?
To slyším pořád. Hlavně od mamky. Že jsem hrál sám sebe. Mě to strašně štve, protože to ve mně vyvolává pocit, že se moje herectví nebude posouvat, že budu hrát pořád to samé. Ale jinak Jáchym je akčnější. Já jsem spíš na ty řeči.

Pane režisére, Snowborďáci se neustále potýkají se srovnáváním s filmem Sněženky a machři. Neštve vás to trošku?
Neštve, protože vím, že je to úplně jiný film. Už proto, že doba je jiná, svět je jiný, dnešní mladí jsou jiní. Mou inspirací byly spíše teenagerské komedie. Ale jsme Češi a točíme filmy v Česku, takže ta mentalita i krajina je stejná, pořád jsou to české hory.

Jednu společnou otázku na závěr: Proslýchá se, že se chystáte natáčet letní obdobu Snowborďáků. O čem to bude a budete ve stejném hereckém obsazení?
J. Mádl: Tak já vím, že bych tam měl hrát zase s Vojtou, ale jestli i holky...
K. Janák: U těch holek opravdu zatím nevím. Myslím si, že kdyby kluci balili stejný holky, už to nezafunguje.

Zpět na SPECIÁL Český lev

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.