Ridley Scott to nevzdává a pořád sní o dalším Vetřelci

4. 6. 2020 - 10:40 | Novinky | Adam Homola

Ridley Scott to nevzdává a pořád sní o dalším Vetřelci zdroj: 20th Century Fox

Režisér Ridley Scott se šance na dalšího Vetřelce nevzdává a teď má i konkrétní nápad, který by si dost možná rád natočil. Pokud to ovšem stihne.

Scott sice s celým Vetřelcem přišel a nastartoval tak úžasnou sérii, jenže té časem došel dech. Po desítkách let se k ní vrátil a výsledkem bylo dvojité zklamání jménem Prometheus a Vetřelec: Covenant. Ani jeden z nich nebyl nijak zvlášť skvělý a konkrétně Covenant zklamal i co do tržeb.

Teď má značku navíc Disney, která se do vážných krvavých sci-fi hororů zrovna nehrne, byť přislíbila, že další Vetřelec bude. Jenže kdy, to nikdo neví.

Teď se ale na scénu vrací sám Scott a v rozhovoru pro L.A. Times prozradil, že o dalším dílu přemýšlí. Podle něj se dá z Vetřelce vytěžit hodně, ale to by se musela značka nějak zásadně posunout dál. V podstatě ji restartovat, nebo na ni minimálně nahlížet nějakým jiným úhlem pohdlu.

A Scott je přesvědčený, že ten úhel pohledu našel. „Proč bylo vytvořeno zrovna takové stvoření a proč cestuje v něčem, o čem jsem alespoň já vždycky uvažoval jako o nějaké válečné lodi? Která navíc ještě vezla vejce. Jaký byl smysl té lodi a jaký byl smysl těch vajec? Právě to je ta věc, kde je prostor na otázky – kdo, kdy a za jakým účelem. Myslím si, že tohle je ten další nápad,“ řekl v rozhovoru Scott.

Je pravdou, že počátky Vetřelce řešil do jisté míry jak Prometheus, tak Vetřelec: Covenant, ale ani v jednom filmu nezodpověděl Scott všechny otázky. Je na místě se ale ptát, jestli je za každou cenu nutné na všechno odpovídat a všechno vysvětlit – zrovna téhle sérii tajemno neškodí.

Filmová budoucnost Vetřelce pod Scottovou taktovkou by mohla být teoreticky blízká, anebo taky žádná. Režisérovi je už 82 let a nejdřív musí dotočit historický The Last Duel, který mu stopnul koronavirus. Pak má v plánu Gucci s Lady Gaga a pak se uvidí. Na druhou stranu takový Clint Eastwood nám dokazuje, že to jde i v devadesáti, jenže na každý je Eastwood.

zdroj: Cinemart

Zdroje: LA Times

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.