Režisér těch dobrých komiksových filmů: Marvel by měl ubrat a soustředit se na kvalitu

24. 10. 2023 - 9:00 | Novinky | Adam Homola

Režisér těch dobrých komiksových filmů: Marvel by měl ubrat a soustředit se na kvalitu zdroj: Foto: Marvel

Matthew Vaughn, tvůrce unikátních a povedených superhrdinských filmů jako Kick-Ass nebo X-Men: První třída, se vyjádřil k přetrvávající „únavě ze superhrdinů“.

V rozhovoru pro server Screen Rant Vaughn vyjádřil naději, že studia Marvel a DC by mohla upravit své strategie, aby tento žánr oživila. Konkrétně navrhl, aby Kevin Feige z Marvelu přijal přístup „méně je více“ a produkoval méně, ale lépe zpracovaných filmů. A je pravdou, že Marvel toho napříč filmy a seriály vypouští ven opravdu hodně, jenže kvantita se v tomhle případě opravdu rozchází s kvalitou a některé produkty byly v posledních letech spíše zklamáním.

Vaughn dále kritizoval přílišné spoléhání se na CGI ve filmech o superhrdinech a tvrdil, že to má škodlivý vliv na vyprávění příběhu. Zmínil, že nadměrné CGI způsobuje, že filmy působí spíše jako videohry a odpojuje diváky od postav. Jako jedinou výjimku uvedl Strážce Galaxie, kde podle něj byly postavy Groota a Rocketa výjimečně dobře propracované.

K tématu únavy ze superhrdinů Vaughn ještě přidal další perličku, když se podělil o své vlastní překvapení ze slabého kasovního výsledku Flashe, filmu, který se mu osobně líbil. Zamyslel se nad tím, zda lze nevalnou návštěvnost přičíst tomu, že diváci jsou z příběhů o superhrdinech unavení, i když jsou dobře provedené. Vaughn pochválil jedinečné filmařské aspekty Flashe a poznamenal, že jeho režisér Andy Muschietti možná nebyl náležitě oceněn za technické úspěchy filmu.

Vaughn teď za nedlouho vyrukuje s novinkou Argylle, která sice není superhrdinským filmem, ale dějí se tam taky poměrně divoké věci. Ostatně podívejte se na trailer a posuďte sami:

zdroj: Universal Pictures

Zdroje: ScreenRant

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.