Režisér Stephen Weeks zfilmuje první ze svých pražských románů

10. 7. 2010 - 18:00 | Téma | red

Režisér Stephen Weeks zfilmuje první ze svých pražských románů zdroj: tisková zpráva

Anglický spisovatel a filmový režisér Stephen Weeks hodlá převést na filmové plátno první ze svých pražských detektivních románů. V roce 2007 vyšel v nakladatelství Mladá fronta pod názvem Hraběnka v nesnázích a je příběhem z doby, kdy tu vládla secese. Film by se měl jmenovat Hraběnka z Prahy, s jeho natáčením chce začít příští rok.

"I proto se objevím na karlovarském festivalu, abych se zúčastnil jeho závěru a pracovních setkání ohledně obsazení svého filmu," řekl režisér ČTK. Provázet ho bude spoluproducent Luboš Vála.

Film Sir Gawain a zelený rytíř, který nedávno odvysílala Česká televize, Weeks natočil ve svých pouhých čtyřiadvaceti letech. Je to klasická anglická lidová legenda. "Je to stejný příběh, jaký jsem v roce 1984 natočil v Hollywoodu pod názvem Sword Of The Valiant (Rekův meč) se Seanem Connerym v roli zeleného rytíře," dodal.

V současnosti se pro zlínské nakladatelství do češtiny překládá Weeksův román z roku 2003 Daniela, epické dílo odehrávající se rovněž v Praze v době nacistické okupace. "Jsem moc rád, že tento román bude konečně dostupný českým čtenářům," říká Weeks. Román podle něj zachycuje atmosféru oné pohnuté doby a uvádí na pravou míru roli generála Vlasova v Pražském povstání.

Loni začal Weeks spolupracovat smladým režisérem Robinem Kašpaříkem, jehož první krátký film Seance získal řadu ocenění. "Pomáhám mu se scénářem k filmu Jsem brána podle povídky Stephena Kinga a on mi na oplátku pomáhá se scénářem k filmu Duplikát, který, jak doufám, bude mým prvním filmem ze současnosti," dodal Weeks. Odehrávat se bude v dnešní Praze.

Stephen Weeks se před dvaceti nechal rozčarovat filmovým byznysem a začal se věnovat psaní. "Je více uspokojující v tom smyslu, že jako autor svádíte boj jen s vlastní představivostí, a ne s politikou spojenou s výrobou filmů. Nicméně dnes jsem odolnější a mám plný šuplík vlastní tvorby k zfilmování," podotkl.

Nyní žije delší dobu v Čechách a zabývá se rekonstruováním starých zámků. "Teď to musím načas odsunout na vedlejší kolej, protože intenzivně pracuji na filmových projektech," vysvětlil.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.