Režisér Pána Prstenů by měl přiští rok zahájit natáčení Hobita ve 3D

4. 10. 2010 - 20:34 | Téma | red

Režisér Pána Prstenů by měl přiští rok zahájit natáčení Hobita ve 3D zdroj: tisková zpráva

Filmová studia Warner a MGM jsou blízko dohodě, díky niž bude moci počátkem příštího roku zahájit režisér Peter Jackson natáčení dvoudílného filmu Hobit ve formátu 3D. Informuje o tom list The New York Times. Deník napsal, že by měla byt finanční dohoda hotova během několika málo dnů.

Peter Jackson natočil filmovou trilogii Pána prstenů, které se objevily na plátnech kin v letech 2001 až 2003. Tyto tři snímky vydělaly ve světě více než tři miliardy dolarů (53,5 miliardy korun).

Napsal také scénář k filmu Hobit podle stejnojmenného románu britského spisovatele J.R.R. Tolkiena. Kniha a její pokračování Pán prstenů, které vyšly vyšly v 50. letech minulého století, patří ke klasice žánru fantasy.

Nynější projekt nabral velké zpoždění, původně měl vyjít v roce 2010 a 2011. V současnosti se jeho natáčení zbrzdilo také kvůli protestům hereckých odborů, jež požadují záruky ohledně minimální mzdy. Jackson pohrozil, že natáčení přesune do východní Evropy.

The Hobbit

Původně byl dvoudílný film koncipován pro dvojrozměrný formát, ale po obrovském úspěchu filmů jako Avatar nebo Alenka v říši divů, které dokázaly, že lidé jsou ochotni za tento druh filmů zaplatit více, bude natočen ve formátu 3D, píše New York Times.

Dohoda o natočení Hobita má velký význam pro společnost Metro-Goldwyn-Mayer, která se topí ve finančních problémech a do budoucna jí to zajistí obrovské příjmy. Film také doplní nabídku fantasy filmů společnosti Time Warner, která nyní dokončuje filmovou adaptaci filmů o Harrym Potterovi.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.