Režisér aktuálního Stvořitele: Kolem Star Wars koluje tolik nepřesností

3. 10. 2023 - 13:33 | Novinky | Adam Homola

Režisér aktuálního Stvořitele: Kolem Star Wars koluje tolik nepřesností zdroj: tisková zpráva

Rogue One: Star Wars Story utržil celosvětově přes 1 miliardu dolarů a připravil půdu pro uznávaný prequelový seriál Andor na Disney+.

Na rozdíl od široce medializovaných zpráv o chaosu ve výrobě a rozsáhlém přetáčení se režisér Gareth Edwards snaží uvést věci na pravou míru a tvrdí, že v mediálním obrazu natáčení filmu jsou značné nepřesnosti.

Edwards, který si ponechává výhradní režijní zásluhy na filmu, objasnil roli, kterou při přetváření Rogue One sehrál na Oscara nominovaný scenárista Tony Gilroy, během nedávného rozhovoru s Kimem Mastersem pro pořad The Business stanice KCRW. Edwards sice uznal Gilroyův zásadní vliv a spolupráci, ale zároveň zpochybnil názor, že se Gilroy stal prakticky „stínovým“ režisérem filmu. Gilroye přivedl Lucasfilm na palubu v červnu 2016 a dohlížel na rozsáhlé dotáčky a postprodukční aktivity.

„Tony přišel a určitě odvedl spoustu skvělé práce. O tom není pochyb. Ale všichni jsme na tom filmu pracovali společně až do poslední minuty,“ komentoval Edwards. Režisér se podílel na pět týdnů trvajících dotáčkách, během nichž byla natočena jedna z nejikoničtějších scén filmu – akční pasáž s Darthem Vaderem.

Produkce Rogue One tak jistě nebyla bez problémů a ano, je pravdou, že s filmem přišel vypomoct Gilroy, nicméně teď tu máme černé na bílém fakt, že režisér filmu Gareth Edwards skutečně režisérem filmu je. Edwards má nyní na kontě aktuální sci-fi Stvořitel, která sice není vůbec marná, nicméně komerčně to po prvních dnech v kinech vypadá bohužel na solidní propadák.

zdroj: Falcon

Zdroje: KCRW

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.