Recenze upoutávek: Two Brothers, Král Artuš

16. 8. 2004 - 13:37 | Téma | red

Recenze upoutávek: Two Brothers, Král Artuš zdroj: tisková zpráva

Jaké to bude, aneb recenze upoutávek: TWO BROTHERS (po Medvědech další přírodní drama Jeana Jacquesa Annauda, tentokrát o tygřích bratrech) , KING ARTHUR (Clive Owen a Keira Knightley v hlavních rolích historického velkofilmu Antoina Fuquy) +Fotogalerie z upoutávek. V mírném povánočním čase vyšla upoutávka k novému filmu Jeana-Jacquesa Annauda Two Brothers (Dva bratři)

V mírném povánočním čase vyšla upoutávka k novému filmu Jeana-Jacquesa Annauda Two Brothers (Dva bratři). Tvůrce úžasného zvířecího dramatu Medvědi (L'Ours) se po vojáckém Nepříteli před branami (The Enemy at the Gates) opět vrací k přírodě.
Two Brothers se odehrává v magické koloniální jihovýchodní Asii. Žili tu byli tu dva malí tygří bráchové. Přišli lovci a jeden tygřík připadl dobrodruhovi .. (oduševnělý Guy Pearce) a druhý se ocitl v posteli malého chlapce. Příběhy obou povahově rozdílných zvířat se pak budou prolínat a v dospělosti se za tragických okolností protnou.

Upoutávka zpočátku připomíná známý večerníček, ale doufám, že jen díky horší kvalitě kódování se mi scény s tygříky zdají tak nehorázně inscenované. Zejména svícení je totiž kontrastní přímo studiově, což ve chvíli, kdy producent slibuje kinematografický zážitek působí trošičku podivně.
Jinak je ale upoutávka skvěle nastříhaná i zrežírovaná. Vystačí si s pomalu stupňovaným tempem, ze scénáře neprozrazuje téměř nic.
Autoři klipu si dali záležet na romantice celého vyprávění- od mnoha záběrů na tygřata po sekvence s malým chlapcem. Sice to zavání levným kýčem, ale zase si dokážu představit, že na Two Brothers by se mělo chodit jenom s kapesníkem. A já si ho vezmu rád.

King Arthur- Fotogalerie To Jerry Bruckheimer nenechal nic náhodě a v prvním teaseru k King Arthur (Král Artuš) ukáže téměř vše.
Tento historický velkofilm Antoina Fuquy (Training Day) vypráví o trablích krále Artuše a jeho divoké bandě. Jak taky jinak, že.
Na upoutávce je nejzajímavější, jak komiksově nakládá s dávnou legendou. K postavě v bojovém postoji, či přímo v akci je přiřazeno dané jméno. Tím připomíná představení Artušovy družiny představovačku teamu, jehož členové se ocitají na sběratelských kartičkách. Nic víc.
Do příběhu jsme uvedeni spanilou Keirou Knightleyovou, která představuje Guineveru. Děvče zdůrazní již titulky proklamovanou mytičnost Artušovy (Clive Owen) figury a pak už to jde do tenkých.
Kamera obléká krajinu do studených zelenkavých světel. Scény jsou velkolepé. Záběry špikuje dramatizující černá.
Určitou velkohubost celého projektu pro mě bohužel symbolizuje přeefektovaná práce s fontem. Nejprve titulky ladně zaplouvají za objekty. V polovině jako blesk přijde uvedení tvůrců: bílé písmo dělá stín na vlnícím se šarlatovém praporu, poté font vystřelí na diváka. Třetím efektem je tučný font zvolený pro představení hrdinů a čtvrtým je zvětšující se písmo titulu snímku. V závěru dojde i na zmenšování.
Proč takovou oranicí prznit Keiřinu jemnou tvář? Uvidíme v létě.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.