První záběry z Vyproštění 2 slibují poctivý akční nářez s Chrisem Hemsworthem

3. 4. 2023 - 16:52 | Trailery | Adam Homola

První záběry z Vyproštění 2 slibují poctivý akční nářez s Chrisem Hemsworthem zdroj: Foto: Netflix

Chris Hemsworth se ve Vyproštění 2 vrací jako neohrožený Tyler Rake. A soudě dle první ukázky se můžeme těšit na pořádnou akční jízdu.

Po napínavých událostech prvního filmu se Hemsworth znovu zhostí role australského žoldáka a vydá se na další riskantní misi. Tentokrát musí Rake ze spárů opevněného vězení zachránit obklíčenou rodinu nelítostného gruzínského gangstera.

Sam Hargrave, který režíroval první díl, opět spojuje síly s Hemsworthem, zatímco dynamická dvojice Joe a Anthony Russoovi se na filmu podílí jako producenti prostřednictvím své produkční společnosti AGBO. Joe Russo se také ujal scénáře. Do série se vrací Golshifteh Farahani, která se o plátno podělí s Danielem Bernhardtem a Tinatinem Dalakishvilim.

Vyproštění 2 navazuje na první film, který byl adaptací grafického románu Ciudad od Ande Parks. Produkční tým pokračování tvoří Anthony Russo, Joe Russo, Mike Larocca, Chris Hemsworth, Patrick Newall a Sam Hargrave. Angela Russo-Otstot, Jake Aust, Benjamin Grayson, Steven Scavelli, Christopher Markus a Stephen McFeely působí jako výkonní producenti.

První Vyproštění je akční thriller z roku 2020 v režii Sama Hargravea s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli Tylera Rakea, žoldáka, který je najat, aby zachránil uneseného syna indického drogového bosse před konkurenčním gangem v bangladéšské Dháce.

Film získal od kritiků smíšené hodnocení, ale mnozí chválili jeho akční sekvence, kameru a Hemsworthův výkon. Navzdory smíšené reakci kritiků se z něj stal ale miláček davů a Vyproštění jednu dobu atakovalo příčky sledovanosti celého Netflixu.

zdroj: Netflix

Jedním z nejpůsobivějších aspektů Vyproštění jsou bez pochyby akční scény. Ty jsou niterné, intenzivní a realistické. Ve filmu se objevují nejrůznější bojové scény, jako jsou ruční souboje, přestřelky, automobilové honičky a výbuchy. Film se nebojí ukázat brutalitu a následky násilí, postavy jsou zastřeleny, pobodány, zbity a vyhozeny do povětří, někdy i v docela solidně vykreslených detailech.

Film také používá dlouhé a nepřetržité záběry, které vytvářejí pocit vtažení do děje a naléhavosti, protože kamera sleduje Rakea a jeho cíl v přeplněných a chaotických ulicích Dháky. Jednou z nejpamátnějších scén je dvanáctiminutová sekvence, která se zdá být natočena na jeden záběr, kdy se Rake probojovává přes obytný dům, střechu a most a jezdí u toho autem. Kdo viděl, jistě chápe.

S tím souvisí i výborná kamera, která je ohromující a atmosférická. Film využívá tlumenou barevnou paletu modré, šedé a hnědé, která vytváří kontrast mezi ponurostí městského prostředí a krásou přírodní krajiny. Film také využívá letecké záběry, zpomalené záběry a detailní záběry, které umocňují náladu a napětí scén. Kameramanem filmu je Newton Thomas Sigel, který pracoval na filmech jako Drive, Bohemian Rhapsody nebo Da 5 Bloods.

Vyproštění je tak ve výsledku zábavný, řemeslně skvěle zpracovaný a poctivě natočený akční film, který se nebere příliš vážně. Film má jednoduchý a přímočarý děj, nespoléhá na zvraty ani překvapení. Nechybí ani nějaké ty momenty humoru a emocí, které vyvažují temnotu a násilí. Možná nejde o kdovíjak originální a převratný snímek, a to asi nikdo nečeká ani od blížící se dvojky, nicméně o kvalitní a do jisté míry i nápadité řemeslo v rámci žánrových mantinelů beze sporu jde.

Vyproštění 2 to tak nebude mít ani trochu jednoduché, na druhou stranu první teaser naznačuje opět velice solidně zpracovanou akci ve věznici a pak možná ještě větší akci na vlaku. Fanoušci akčního žánru, kteří se právě vrátili z kina ze čtvrtého Johna Wicka, se tak mohou začít těšit na další akční nášup.

Netflix dříve zveřejnil pouze několik záběrů z natáčení, a i ty už tehdy vypadaly velice slibně.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.