Proti natáčení filmu režisérky Bigelowové se postavila Argentina a Paraguay

12. 5. 2010 - 19:00 | Téma | red

Proti natáčení filmu režisérky Bigelowové se postavila Argentina a Paraguay zdroj: tisková zpráva

Argentina a Paraguay nechtějí spolupracovat na produkci filmu Kathryn Bigelowové, která chce točit na hranicích Argentiny, Paraguaye a Brazílie. Tuto oblast Spojené státy považují za centrum financování islamistických teroristických skupin.

Argentinského ministra turistiky Enriquea Meyera hluboce rozhořčilo oznámení o natáčení filmu Trojitá hranice nebo Zóna bez zákona, který chystá americká režisérka oceněná letos Oscarem za nejlepší režii za film z irácké války Smrt čeká všude.

"Diskutovali jsme o tom s paraguayským ministrem a guvernérem provincie Misiones. Shodli jsme se na tom, že nás hluboce pobuřuje úmysl natočit tento film, který se snaží negativně prezentovat společnou oblast tří jihoamerických zemí," řekl Meyer agentuře AFP.

Trojitá hranice je kosmopolitní území, které je považováno za důležitou oblast pašování zboží. Podle zpráv Spojených států je ale také označováno za středisko financování islamistických teroristických skupin, což Brazílie, Paraguay a Argentina odmítají a tvrdí, že pro to neexistuje žádný důkaz.V této oblasti, hlavně v Ciudad del Este v Paraguayi, žije důležitá komunita arabského původu.

Natáčení filmu, s nímž se počítá v druhé polovině roku v oblasti, kde stále vládnou silně protiamerické nálady, kritizovala také paraguayská ministryně turistiky Liz Cramerová.
"Hovořila jsem s ministrem turisticky Argentiny a s brazilskými činiteli. Všichni jsme rozhořčeni. Otírají se o trojitou hranici a chtějí nás pošpinit, jako kdybychom my byli ti špatní," řekla Cramerová.

"Bylo by stupidní spolupracovat za pár halířů s cizinci, kteří kteří nás popsali jako největší smetiště světa," řekla. V regionu tvořeném tropickými lesy jsou známé vodopády Iguazú a další turistiky hojně navštěvovaná místa.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.