Příštího Supermana natočí sám James Gunn, dočkáme se v létě 2025

17. 3. 2023 - 9:18 | Novinky | Adam Homola

Příštího Supermana natočí sám James Gunn, dočkáme se v létě 2025 zdroj: Foto: DC Comics

Studio DC oficiálně potvrdilo, že se v současné době pracuje na novém filmu o Supermanovi s názvem Superman: Legacy.

Oznámení sdílel na Instagramu James Gunn, který má film režírovat a působí též jako spoluředitel DC Studios. Filmoví fanoušci ho znají mimo jiné jako režiséra Strážců Galaxie a druhého Sebevražedného oddílu.

Superman: Legacy bude pro ikonického hrdinu zcela nový začátek zabývající se původem a trvalým vlivem Supermana. Gunn vyjádřil přání vytvořit film, který ztělesní „osobitý, příjemný a emocionální“ zážitek a zároveň poskytne Supermanovi „respekt, který si zaslouží“. Zmínil se o čerpání inspirace z klasických supermanovských komiksů, jako jsou All-Star Superman a Superman: Birthright.

Uvedení filmu do kin je naplánováno na 11. července 2025 a bude součástí obnovené řady filmů studia DC, která se vyznačuje větší propojeností a rozmanitostí. Peter Safran, který zároveň působí jako spoluředitel společnosti DC Studios, bude Superman: Legacy produkovat. Obsazení filmu zatím nebylo zveřejněno.

James Gunn k tomu na svém Instagramu řekl:

„Ano, režíruji film Superman: Legacy, který bude uveden do kin 11. července 2025.

K tomuto bodu vedla dlouhá cesta. Před lety mi byl Superman nabídnut – původně jsem odmítl, protože jsem nemohl film natočit tak, aby by byl jedinečný, zábavný a emotivní a který by Supermanovi dodal důstojnost, jakou si zaslouží.

Pak jsem před necelým rokem objevil způsob, jak to udělat. Způsob, který se v mnoha ohledech soustředí na Supermanovo dědictví – na to, jak jeho aristokratičtí kryptonští rodiče i rodiče kansaských farmářů ovlivňují to, kým je a jaká rozhodnutí činí.

Proto jsem se rozhodl, že se konečně ujmu psaní scénáře. Ale s režií jsem váhal, přestože mě Peter Safran a další neustále přemlouvali, abych se angažoval (promiň, Petere).

To, že něco napíšu, ještě neznamená, že to cítím v kostech, vizuálně i emocionálně, natolik, abych strávil více než dva roky režírováním, zejména ne něčeho takového.

Ale zkrátka a dobře, tenhle scénář se mi líbí a jsem neuvěřitelně nadšený, že s tímhle projektem začínáme.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený James Gunn (@jamesgunn)

James Gunn a Peter Safran spolupracovali na několika filmových trhácích, jako jsou Strážci Galaxie, Sebevražedný oddíl nebo Aquaman. Nedávno se dostali až do čela DC Studios, nové divize společnosti Warner Bros. Discovery, která bude dohlížet na všechny filmové, televizní a animované projekty související s univerzem DC.

Jedná se o významný krok pro Warner Bros Discovery, která je výsledkem fúze společností WarnerMedia a Discovery Inc. oznámené v květnu 2021. Cílem nové společnosti je konkurovat ostatním mediálním gigantům, jako jsou Disney a Netflix, tím, že nabídne rozmanité portfolio obsahu na různých platformách.

DC Studios nahradí společnost DC Films, kterou dosud vedl Walter Hamada. Hamada zůstane prezidentem produkce společnosti Warner Bros, ale nebude se již podílet na vlastnostech DC. Místo toho se zaměří na jiné žánry a franšízy.

Gunn a Safran budou přímo podřízeni Davidu Zaslavovi, prezidentovi a generálnímu řediteli společnosti Warner Bros. Discovery.

Nové prezidentské duo přitom nelenilo a krátce po svém „vysazení na trůn“ oznámilo hned několik projektů, byť prý zdaleka na všechny. Mezi chystané novinky patří následující kousky.

zdroj: Vertical Entertainment

S dalším sólovým Batmanem s tváří Roberta Pattinsona se počítá.

Filmy:

The Authority

The Authority je tým sedmi hrdinů s unikátními a vysoce koncepčními superschopnostmi, který vznikl v roce 1999 jako komiksová série vydaná pod hlavičkou nakladatelství DC WildStorm. Například Jack Hawksmoor je psychicky spojen s městy a čerpá z nich sílu.

The Brave and the Bold

The Brave and the Bold (Odvážný a smělý) je titul ze stříbrného věku DC Comics, v němž v letech 1967 až 1983 vystupovali Batman a Robin v crossoverových příbězích s dalšími postavami DC. Pod stejným názvem se v letech 2008 až 2011 vysílal také animovaný seriál Batman na stanici Cartoon Network. Studio DC plánuje představit Batmana a Robina v příběhu o otci a synovi inspirovaném komiksovou sérií Granta Morrisona, která byla zase inspirována animovaným seriálem.

Supergirl: Woman of Tomorrow

Na základě oceňovaných komiksových příběhů Toma Kinga slibuje DC Studios Supergirl, jakou diváci dosud neviděli. Supergirl se předtím na velkém plátně objevila pouze ve filmu z roku 1984, kde se v roli Kary Zor-El objevila Helen Slater a její nemesis ztvárnila Faye Dunaway.

Swamp Thing

Swamp Thing, který se poprvé objevil v roce 1971 v House of Secrets #92, hrál v 80. letech ve dvou filmech. První z nich, Swamp Thing z roku 1982, režíroval mistr hororu Wes Craven. Nový film se bude zabývat temným původem této postavy.

zdroj: Vertical Ent.

Sólovka Flashe dorazí už v červnu.

Seriály:

Creature Commandos

James Gunn píše sedmidílný seriál, v němž Amanda Waller, ředitelka Sebevražedného oddílu, vytvoří supertým z monstrózních vězňů.

Waller

V tomto seriálu věnovaném Amandě Waller se v hlavní roli představí Viola Davis a jeho autory jsou Christal Henry z Watchmenů a Jeremy Carver ze Supernaturalu. Součástí seriálu bude tým Peacemaker.

Booster Gold

Tato komiksová oddechová postava z DC Comics je cestovatel časem, který využívá technologie budoucnosti a každodenní spotřebiče, aby se stal superhrdinou v současnosti.

Lanterns

Sbor Green Lanternů, který se soustředí na Hala Jordana a Johna Stewarta, slouží jako hlavní orgán pro vymáhání práva v galaxii od roku 1959. Studio DC plánuje rozsáhlý televizní seriál, který bude dvojici sledovat při odhalování temné záhady.

Paradise Lost

Tento seriál, odehrávající se na Themysciře, bude zkoumat historii a charakterový oblouk Wonder Woman, ačkoli není jasné, zda bude v seriálu hrát hlavní roli. Podle DC Studios se drama zaměří na vznik a politické intriky na ostrově, kde žijí pouze ženy, a bude připomínat seriál Hra o trůny.

zdroj: Warner Bros Pictures

Druhý Joker s Joaquinem Phoenixem a Lady Gaga se už natáčí.

Ale zpátky k Supermanovi, tomu bez debat nejznámějšímu a nejvíce ikonickému superhrdinovi vůbec. Superman se poprvé objevil na stránkách Action Comics #1 v roce 1938, byl dlouho symbolem naděje, síly a spravedlnosti. V průběhu let si slavný červený plášť obléklo několik herců, kteří si Muže z oceli zahráli na filmovém plátně. Každá interpretace této postavy přinesla něco jedinečného a ovlivnila jak Supermanův mýtus, tak širší svět superhrdinských filmů.

Pojďme si tak stručně připomenout filmy se Supermanem v hlavní roli… Všechno to začalo v roce 1978 Supermanem režiséra Richarda Donnera s Christopherem Reevem v hlavní roli. První film nastavil na svoji dobu poměrně vysokou laťku pro superhrdinské filmy. Díky srdečnosti, humoru a úchvatných speciálních efektů se stal klasikou. Jeho následovník, Superman II (1980) pokračoval v příběhu, ale čelil kritice za nekonzistentní tón. Superman III (1983) zaujal odlehčenějším přístupem, ale byl kritizován za svůj děj. Superman IV (1987) byl kritickým i komerčním neúspěchem.

Po poměrně dlouhé přestávce přišel Superman se vrací (2006) režiséra Bryana Singera, který získal smíšené hodnocení. Následoval Muž z oceli (2013) režiséra Zacka Snydera, který představil temnější pojetí postavy, ale čelil kritice za ponurý tón. Snyder pokračoval ve filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), který měl spletitý děj a kontroverzní ztvárnění hlavních hrdinů. Snyder později režíroval Ligu spravedlnosti (2017), která se setkala se smíšenými recenzemi a nekonzistentním tónem.

Filmoví Supermani tak neměli vždy na růžích ustláno a zdaleka ne každý se podařil a potěšil fanoušky komiksové postavy. James Gunn už ale několikrát dokázal že filmy se superhrdiny zvládá levou zadní, tak nezbývá než doufat, že se mu podaří i jeho nová verze Supermana.

zdroj: Vertical Entertainment

Pokračování Aqumana s podtitulem The Lost Kingdom už natočené je, premiéra je v tuto chvíli naplánovaná na letošní prosinec.

Zdroje: Vlastní , DC Comics , Warner Bros. , James Gunn Twitter , James Gunn Instagram

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.