Příští týden přichází do kin americký thriller Ďábel

2. 11. 2010 - 7:45 | Téma | red

Příští týden přichází do kin americký thriller Ďábel zdroj: tisková zpráva

Pod názvem Ďábel přijde 11. listopadu do českých kin americký film producenta a scenáristy M. Nighta Shyamalana (Šestý smysl, Vesnice). Známý hororový tvůrce jím načal projekt série thrillerů podle vlastních povídek, které se budou zaštiťovat značkou The Night Chronicles (Noční kroniky).

Snímek dnes představila na pracovní projekci v Praze distribuční společnost Bontonfilm. Do kin ho uvede v pětadvaceti kopiích.

"Pět lidí v pasti. A bude ještě hůř. Když nejede výtah v mrakodrapu, je to nepříjemné. Když jste zrovna uvnitř té plechové krabice, je to peklo. A když je v ní s vámi někdo, kdo vám usiluje o život, je to horor," zní stručná charakteristika tohoto napínavého příběhu, jehož režiséry byli John Eric a Drew Dowdleovi.

Ďábel zdroj: tisková zpráva

"Když jedete ve výtahu, většinou si spolucestující neprohlížíte. Když se však v malém a uzavřeném prostoru zaseknete na delší dobu, nevyhnutelně se začnete zamýšlet nad tím, co je to za lidi, kteří uvízli s vámi. A tak můžete spatřovat v jejich zprvu mírumilovných obličejích hrozbu a nebezpečí," uvedl Shyamalan v distribučních materiálech.

Se situací zastavené zdviže, která se zpočátku zdá být jen malým technickým problémem, si nedokážou poradit ani technici ze správy budovy, přivolaní hasiči či policisté. Detektiv (Chris Messina) musí záhy řešit i to, že lidé ve zdviži začnou postupně umírat. Příběh jednoho z nich se přitom překvapivě prolne i s jeho životním osudem.

Ďábel

Shyamalan nalezl svého nejbližšího spolupracovníka ve spoluscenáristovi Brianu Nelsonovi (V pasti, Třicet dní dlouhá noc) a v režisérské sourozenecké dvojici. Prvního zvolil proto, že dokázal z jediné věty vykouzlit propracovaný scénář, oba bratry pak kvůli schopnosti vyděsit diváka prakticky v každém záběru osmdesátiminutového snímku. Řada klíčových scén se navíc odehrává ve tmě, když ve výtahu zlobí světlo - a tak i záběry z bezpečnostní kamery umístěné ve zdviži jsou k ničemu.

Už začátek filmu naznačuje, že se bude dít něco neobvyklého. Svět je totiž zobrazen vzhůru nohama, kdy ostré špičky mrakodrapů směřují k zemi. Teprve při závěrečných titulcích se obrácený svět opět narovná.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.