Princ z Persie: Písky času

22. 5. 2010 - 8:00 | Téma | red

Princ z Persie: Písky času zdroj: tisková zpráva

Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer Films představují snímek Princ z Persie: Písky času, akční dobrodružný velkofilm, který se odehrává v tajuplné Persii.

Rozpustilý princ Dastan (Jake Gyllenhaal) je v něm nucen spojit své síly s tajemnou princeznou Taminou (Gemma Arterton) a společně se pokusit porazit temné síly v honbě za prastarou dýkou, která je schopna ovládat Písky času – dar bohů, s jehož pomocí lze vracet čas a tomu, kdo ho vlastní, umožňuje vládnout celému světu.

Moc rádi otevíráme divákům dveře do nových světů, které zatím neměli možnost prozkoumat,“ říká producent Jerry Bruckheimer. A starověká Persie je jedním z nejúžasnějších světů vůbec. Má neuvěřitelně bohaté tradice obrazotvornosti a fantazie a my jsme se tomu ve filmu Princ z Persie: Písky času snažili složit poklonu. Točíme velkolepé a výpravné filmy jako Armageddon či Piráti z Karibiku. A Princ z Persie: Písky času mezi tyhle filmy dokonale zapadá. Ohromí diváka svou nápaditostí, velkolepostí a fenomenálními akčním scénami.Princ z Persie:Písky času

Dastan se nestal princem na základě svého původu – bylo mu to souzeno. Malý uličník Dastan, žijící v Persii šestého století – v jednom z nejmocnějších impérií, jaké kdy svět poznal – byl sirotek bez střechy nad hlavou. Když se před kapitánem perské armády zastal svého mladšího kamaráda, který se pokoušel ukrást jablko, hrozil mu vážný trest. Zachránil ho před ním vznešený král Šaraman, který rozpoznal, že je Dastanovi souzeno stát se hrdinou, a posléze Dastana sám adoptoval. Přestože však vyrůstal ve společnosti králových synů Túse (Richard Coyle) a Garsíva (Toby Kebbell) a jeho adoptivní otec mu poskytl vzdělání, moudrost i vznešené vychování, uchoval si Dastan i jako dospívající mladý bojovník svou odvážnou a vzpurnou povahu.

Dastan, který touží dokázat ostatním, že je více než schopný bojovník, vede útok na Alamút, mírumilovné a posvátné město, v němž se podle zpráv špehů hromadí zbraně, dodávané nepřáteli Persie. Ve skutečnosti se ale v Alamútu ukrývá mnohem tajemnější a vzácnější poklad – legendární Písky času, které smrtelníkům umožňují obracet tok času. Dastan získá prastarou dýku se skleněným jílcem, která je klíčem k ovládnutí Písků času, ale král Šaraman je zavražděn a z vraždy je obviněn Dastan. Ten se tak ocitá na útěku a zoufale touží po očištění svého jména. Navzdory výhradám spojí své síly s Taminou, odvážnou mladou alamútskou princeznou, jejíž rodina strážila Písky času po celá staletí a která udělá cokoliv, aby je ochránila. Princ z Persie:Písky času zdroj: tisková zpráva

Dastan a Tamina – kteří jsou od samého počátku jako voda a oheň – jsou nuceni přežít pouť vražednou pouští i úklady ještě vražednějších nepřátel – jako například lstivého šejka Amara (Molina) či afrického mistra ve vrhání nožů Sesa (Steve Toussaint), ale také vysoce nebezpečné asasíny. Každý z těchto nepřátel disponuje vlastními prostředky, jak se svých protivníků navždy zbavit. Aby vypátral toho, kdo je skutečně za královu vraždu zodpovědný a zjistil, co doopravdy znamená být princem, bude muset Dastan vynaložit veškeré své úsilí a uplatnit všechny své dovednosti bojovníka. I tak by se ale neobešel bez rafinovanosti, kterou disponuje Tamina.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.