Pošťák Pat - recenze zdařilého animáku pro nejmenší

8. 9. 2014 - 22:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Pošťák Pat - recenze zdařilého animáku pro nejmenší zdroj: tisková zpráva

Pošťák Pat je vedle Bořka, co má stavební firmu s mluvícími bagry a Standy s Červeným traktůrkem další britskou bizarní postavičkou, která si získala srdce převážně malých chlapců. Dívky mnohem více preferují mluvící koníky. Animovaný pošťák rozváží po romanticky vypadajících vesničkách poštu a řeší velmi krátké a průhledné zápletky vhodné tak akorát jako pohádka před spaním. Tvůrci populární série se však rozhodli vydělat ještě víc a vnikl proto stejnojmenný film.

Modrý panáček Pat, který roznáší poštu v idylickém prostředí anglického venkova je parádní výplní na rychlé zabavení ratolesti, na krátký okamžik před spaním! Věnovat se roznášení pošty celých 88 minut je fakt pekelný nápad. I proto tvůrci zvolili výrazný odklon od původních příběhů.

zdroj: YouTube.com

Chápu, že snímek vznikl. Vedle již zmiňovaných postaviček v úvodu textu, je Pat poněkud opomíjeným chlápkem, byť i on se už dočkal mnoha seriálových dílů a konečně i dlouhého filmu. Jenže malé a celkem roztomilé příběhy z jeho života zabírající deset minut fungují v televizi, ale jako film už mají problém. Tvůrci se totiž rozhodli opustit hájemství malých capartů a do kina přilákat i trochu starší děti a to "složitějším" scénářem. Jenže ten už místo humorných scének nabízí více trapných okamžiků a samozřejmě nudy. Stačí na film vzít pětiletého kluka a ... A ukáže se, že kritické pozastavení je u tohoto filmu opravdu jen hájemstvím dospělého. Jako rodič se asi fakt budete děsně nudit. Vydržet v poklidu necelých devadesát minut je pro každého staršího deseti let peklem.

Postman Pat_hračka zdroj: tisková zpráva

Hračky pošťáka Pata už existují, pokud bude film úspěšný, bude jich jen víc a budou vidět všude.

Malé dítě však evidentně nevnímá, že zápletka o jedné bláznivé dovolené, poněkud zmatené televizní show a jednom protivném šéfovi, je vlastně strašlivě nudná. Dítě vnímá malinkaté panáčky, kteří chodí sem a tam, občas bláznivě mluví a dělají nesmyslné věci. I přes poněkud nastavovaný příběh, je to příběh zábavný a Pošťák Pat malé kluky nadchne. 

Pohádky pro nejmenší publikum jsou perfektním obchodním artiklem. Stačí si vybavit na velké množství hraček, které doprovázely uvedení filmu Auta, nebo si vybavte všechny ty stavební stroje z Bořka stavitele. Pošťák Pat je v tomto ohledu poněkud chudým příbuzným. U nás nejde zrovna masově oblíbenou postavičku, přesto je jasné, že se to velmi rychle může změnit. Pošťák je sice poněkud bizarní hračka, ale konečně děti si s ním mohou "jako doručovat poštu". Celovečerní snímek, který míří do kin, je jasným marketingovým atakem, kterému nejde o nic jiného, než kult panáčka Pata ještě posílit.

Pošťák zdroj: tisková zpráva

Pošťák Pat a pěvecká soutěž k sobě moc nejdou, ale dětem se to bude líbit.

Je mi celkem jedno, že z Pošťáka Pata onen obchodní model kouká možná až příliš, to by člověk nemohl chodit vůbec do kina. Vadil mi hodně jalový příběh, který byl opravdu pro dospělého diváka prožitkem pekelným. Ale na druhou stranu - jděte na to se svými ratolestmi a těm je tento nenásilný příběh určený. Hodnocení filmu by bylo menší, ale malinkatí caparti budou nadšeni. A ten film opravdu není pro nás, ale pro ně.

Hodnocení: 80 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.