Poslední ukázka k divokému Drákulovi Nicolase Cage je tady

24. 3. 2023 - 8:33 | Trailery | Adam Homola

Poslední ukázka k divokému Drákulovi Nicolase Cage je tady zdroj: Foto: Universal Pictures

Finální trailer k filmu Renfield nám zatím nejjasněji ukazuje, jak Nicolas Cage podmanivě ztvárnil nechvalně proslulého Drákulu.

Film, který režíroval Chris McKay, známý ze snímku The Lego Batman Movie, vstoupí do kin 14. dubna a v hlavní roli Drákulova sluhy Renfielda se představí Nicolas Hoult. Renfield, jehož děj se odehrává v moderní době, hledá způsob, jak se vymanit z nadvlády svého temného pána v tomto novém zpracování postav z legendárního románu Brama Stokera.

Příběh, který vytvořil spolutvůrce seriálu The Walking Dead Robert Kirkman, přináší zbrusu nový a nejspíš i dost nestandardní pohled na klasickou filmovou adaptaci z roku 1931.

Drákula je ikonická postava, kterou v průběhu let různými způsoby ztvárnila řada herců. Jeho nátura se mění podle toho, s kým komunikuje a kdy se naposledy nakrmil. Někdy je to záhadná a tajemná postava, jindy okouzlující svůdník, který manipuluje s ostatními, aby ukojil svůj hlad nebo je podřídil své vůli, jak to často dělá s Renfieldem.

Cageova rozmanitá filmová kariéra ho jedinečně předurčuje k tomu, aby si oba aspekty této legendární bytosti namazal na chleba. Pro Drákulovu svůdnou stránku může využít své dřívější role mladého lamače dívčích srdcí.

Stejně tak by neměl mít sebemenší problém s děsivě divnou stránkou Drákuly, neboť jeho nekonvenční a energický herecký styl se podepsal na žánrových filmech jako Mandy. Jeho neokázalý výkon v roli sebe sama ve filmu Nesnesitelná tíha obrovského talentu z roku 2022 dokazuje jeho ochotu posouvat hranice, díky čemuž je jeho ztvárnění Drákuly ještě zajímavější.

zdroj: Universal Studios

Drákula přitom není ani zdaleka jediným upírem, který fascinuje diváky už celá desetiletí. Existuje mnoho dalších filmů a televizních pořadů, v nichž vystupují upíři, kteří se liší od tradičního obrazu hraběte. Ať už se jedná o komedie, romance, akční filmy nebo horory, tyto netradiční upírské příběhy nabízejí svěží a rozmanitý pohled na pořád populární nemrtvé tvory. Pokud by vás z ukázek Renfield zaujal a měli byste chuť na něco podobně ulítlého či jednoduše méně standardního, zkuste následující.

Co děláme v temnotách (2014)

Zábavný rádoby „dokument“ sleduje osudy čtyř upířích spolubydlících, kteří sdílejí byt ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Film si utahuje z různých upírských tropů a klišé, jako je létání, proměna, hypnotizování a vyhýbání se slunečnímu světlu. Film také zkoumá problémy a konflikty, které vznikají při soužití s jinými upíry po staletí. Snímek režírovali Taika Waititi a Jemaine Clement, kteří si také zahráli hlavní role dvou upírů. Film dal vzniknout stejnojmennému televiznímu spin-offu, který se zaměřuje na jinou skupinu upírů žijících na Staten Islandu.

Buffy, přemožitelka upírů (1997-2003)

Jeden z nejvlivnějších a nejoblíbenějších televizních seriálů všech dob Buffy, přemožitelka upírů vypráví o Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar), dospívající dívce, která je vybrána jako přemožitelka. Tedy ta, která bojuje proti upírům, démonům a dalším silám temnoty. V seriálu se mísí horor, komedie, drama a romantika a vystupují v něm nezapomenutelné postavy upírů, jako jsou Angel (David Boreanaz), Spike (James Marsters) a Drusilla (Juliet Landau). Seriál se také zabývá tématy, jako je identita, přátelství, láska, ztráta a osud.

Ať vejde ten pravý (2008)

Švédský film natočený podle románu Johna Ajvide Lindqvista vypráví příběh Oskara (Kåre Hedebrant), šikanovaného dvanáctiletého chlapce, který se spřátelí s Eli (Lina Leandersson), tajemnou dívkou, která žije ve vedlejším domě se starším mužem. Oskar brzy zjistí, že Eli je ve skutečnosti upír, který ke svému přežití potřebuje krev a žije už celá staletí. Film je temným a dojemným příběhem o přátelství a lásce dvou osamělých duší.

Přežijí jen milenci (2013)

Film Přežijí jen milenci režiséra Jima Jarmusche je stylový a melancholický snímek o dvou prastarých upírech, kteří jsou manželé, ale žijí odděleně. Adam (Tom Hiddleston) je samotářský hudebník, který žije v Detroitu a sbírá historické nástroje. Eva (Tilda Swinton) je kultivovaná bibliofilka, která žije v Tangeru a stýká se s Christopherem Marlowem (John Hurt), který je také upír. Film sleduje jejich opětovné setkání a jejich snahu vyrovnat se s moderní společností.

Ztracení chlapci (1987)

Kultovní klasika 80. let Ztracení chlapci vypráví o dvou bratrech, kteří se s matkou přestěhují do Santa Carla v Kalifornii. Tam se setkávají se skupinou mladých motorkářů, kteří jsou ve skutečnosti upíři, vedenými Davidem (Kiefer Sutherland). Starší bratr Michael (Jason Patric) podlehne jejich vlivu a začne se stávat jedním z nich, zatímco mladší bratr Sam (Corey Haim) se spojí se dvěma komiksovými šprty, kteří si říkají Žabí bratři, aby je zastavili. Film je zábavnou směsicí hororu a komedie se skvělým soundtrackem.

A pokud vás fascinuje kam že se to Nicolas Cage se svojí kariérou dostal a dlouho jste ho v ničem neviděli, mám pro vás pár skvělých tipů, které byste si neměli nechat ujít. Jen pozor, ne všechno je skvělé a rozhodně ne všechno vám může sednout.

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022): Cage hraje fiktivní verzi sebe sama, kterou si najme miliardář (Pedro Pascal), aby přehrávala scény z jeho kultovních filmů. Brzy však zjistí, že fanoušek je ve skutečnosti drogový boss, který po něm chce, aby mu pomohl zachránit jeho unesenou dceru. Ve filmu se objeví také Tiffany Haddish v roli agentky CIA, která Cage pro tuto misi naverbuje.

Prase (2021): Cage hraje Roba, samotářského lovce lanýžů, který žije sám se svým milovaným prasetem v oregonské divočině. Když mu prase ukradnou neznámí útočníci, vydává se na cestu, aby ho našel a konfrontoval se se svou minulostí. Film získal uznání kritiky pro svou emocionální hloubku a Cageův tlumený výkon.

Willyho kouzelný svět (2021): Cage hraje Údržbáře, němého tuláka, který uvízne v opuštěném rodinném zábavním centru, kde straší animatronické maskoti. V rámci dohody s majitelem musí bojovat o přežití a zároveň místo uklidit. Film byl chválen pro svou komorní zábavu a Cageovu fyzickou komiku.

Prisoners of the Ghostland (2021): Akční fantasy, kde Cage hraje Hrdinu, známého zločince, kterého si najme válečník (Bill Moseley), aby zachránil jeho vnučku (Sofia Boutella) z nadpřirozené říše zvané Země duchů. Musí mít na sobě výbušný oblek, který exploduje, pokud selže nebo se pokusí o útěk. Režisér Sion Sono film označil za "nejdivočejší film" Cageovy kariéry.

Barva z vesmíru (2019): Cage hraje Nathana Gardnera, farmáře, který žije se svou rodinou na odlehlé farmě, jež je infikována mimozemským meteoritem, který způsobuje bizarní mutace a šílenství. Film byl natočen podle povídky H. P. Lovecrafta a režíroval ho Richard Stanley.

zdroj: Lionsgate

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.