Poslední díl hororové série SAW míří do českých kin

3. 11. 2010 - 18:50 | Téma | red

Poslední díl hororové série SAW míří do českých kin zdroj: tisková zpráva

Milovníky napětí potěší nové pokračování příběhu sériového vraha Jigsawa, hlavního hrdiny hororové série Saw. Sedmý a údajně i poslední díl celé řady navíc jeho tvůrci vybavili trojrozměrnou podobou. Filmoví recenzenti ale snímek, který do českých kin vstoupí 4. listopadu, považují z celé série za nejslabší. Kritizují zmatený scénář a špatné herecké výkony

Ústředním motivem filmu Saw 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena, jednoho z těch, kteří přežili Jigsawovu krvavou hru. Jenže muž s temnou minulostí opět rozpoutá novou vlnu teroru.

Recenze v anglicky psaných médiích, které sleduje specializovaný server rottentomatoes.com, označují snímek režiséra Kevina Greuterta za velmi slabý. Shodli se, že je prý nedbale nafilmovaný, herci nepodali příliš kvalitní výkony a scénář je napsaný bez ohledu na logiku děje. Ocenili na něm sarkasticky jen fakt, že jde o poslední díl série. Asi nepřekvapí, že v celkovém hodnocení získal Saw 3D jen velmi nízkých 11 procent.

Saw 3D

Čeští a slovenští přispěvovatelé internetových serveru jsou v hodnocení hororu rozpolcení. Je podle nich na jedné straně "neskutečně samoúčelný", málokoho dokáže překvapit a herci hrají jako v "naivním amatérském divadle". Podle jiných nicméně dopadl na "výbornou". Pro orientaci v ději je prý ale bezpodmínečně nutné znát obsah předešlých dílů, jinak se diváci budou ztrácet. Jeho příznivci také ocenili rychlé tempo filmu, překvapivý závěr a originalitu "vražd", které hlavní hrdina pro své oběti naplánoval. V souhrnném hodnocení pak hororu udělili poměrně slušných 63 procent.

Saw 3D

Vražedné řádění Jigsawa se zasloužilo o červencový zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako "Nejúspěšnější filmová hororová série všech dob". Prozatím filmy vydělaly už 730 milionů dolarů (asi 12,8 miliardy korun) a prodalo se na 30 milionů DVD. Stejně jako většina předchozích dílů, i Saw 3D se během prvního víkendu promítání v severoamerických kinech usadil na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Podobný úspěch zaznamenal i v kinech ve Velké Británii.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.