Populární Trol Netflixu se dočká pokračování

22. 9. 2023 - 11:13 | Novinky | Adam Homola

Populární Trol Netflixu se dočká pokračování zdroj: Foto: Netflix

Netflix dal zelenou pokračování loňské senzace Trol, která je v současnosti rekordmanem v počtu zhlédnutí neanglického filmu na této platformě - za prvních 91 dní nasbírala 103 milionů zhlédnutí.

Pokračování, které natočil Roar Uthaug, režisér uznávaný za film Vlna (a natočil taky nezajímavého Tomb Raidera), se bude dále zabývat pohádkovým příběhem, ačkoli podrobnosti o ději zůstávají utajeny.

První díl Trola, který vznikl na základě stejné režijní vize jako Vlna, se odehrával na pozadí malebných norských hor. Příběh se soustředil na statečného paleontologa, který má zabránit probuzenému prastarému trollovi, jenž se chystá ničit.

Zdá se, že chystané pokračování je připraveno těžit z filmových prvků, díky nimž se původní film stal tak populárním a úspěšným, navzdory tomu že kvalitativně šlo v podstatě jen o lehký nadprůměr - spojit mytologické prvky se současným prostředím.

Roar Uthaug sice neprozradil podrobnosti o ději, ale potvrdil, že nový film se ponese v podobném duchu.

Pokračování se zařadí do stále se rozšiřujícího seznamu mezinárodních filmů Netflixu a místo si zajistilo díky výjimečnému výkonu svého předchůdce. Trol se na platformě streamovacího giganta stal spícím hitem, který v neanglické kategorii trhá rekordy sledovanosti.

Vstup Trola do síně slávy Netflixu signalizuje, že platforma klade stále větší důraz na globální obsah a nabízí poutavý příběh, který překonává jazykové bariéry. Zda bude pokračování následovat cestu prvního filmu a spojí folklór s akčním dramatem, zůstává středem očekávání.

V prvním Trolovi, který měl premiéru v prosinci 2022, hráli Ine Marie Wilmann, Kim S. Falck-Jørgensen, Mads Sjøgård Pettersen, Gard B. Eidsvold, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim, Dennis Storhøi a další.

zdroj: Netflix

Zdroje: Variety , Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.