Populární detektivka Muži, kteří nenávidí ženy, se dočká seriálové adaptace Amazonu

3. 11. 2023 - 16:16 | Novinky | Adam Homola

Populární detektivka Muži, kteří nenávidí ženy, se dočká seriálové adaptace Amazonu zdroj: Foto: Sony Pictures Entertainment

Společnost Amazon oficiálně získala Veenu Sudovou, tvůrčí mozek stojící za seriálem The Killing od AMC, jako showrunnerku pro svůj připravovaný seriál podle knihy Muži, kteří nenávidí ženy.

Seriál vznikne ve spolupráci se společnostmi Amazon MGM Studios a Left Bank Pictures. Ačkoli konkrétní podrobnosti zůstávají přísně utajeny, první zprávy naznačují, že tato adaptace nebude sloužit jako pokračování ani nebude navazovat na příběh z původních knih a filmů. Místo toho bude příběh znovu představovat hlavní hrdinku Lisbeth Salander v současném prostředí, obklopenou novými postavami a vydávající se vstříc novým dobrodružstvím.

Jedinečný úhel pohledu projektu spočívá v zasazení Lisbeth Salanderové do dnešního světa, na rozdíl od předchozích verzí, které se více držely původního příběhu z pera Stiega Larssona.

Postavu Lisbeth na plátně ztvárnily různé herečky. Ve švédsky natočené filmové trilogii se role ujala Noomi Rapace. V anglicky mluvené verzi Davida Finchera ztvárnila Salanderovou Rooney Mara, zatímco Claire Foy převzala roli ve filmu Dívka v pavoučí síti, který byl komerčním i kritickým zklamáním a fakticky pozastavil filmové snahy série.

Nedostatek komerčního úspěchu se projevil i ve filmovém průmyslu. David Fincher měl v plánu rozšířit svůj remake na trilogii, ale kvůli nedostatečným kasovním ziskům od nich musel upustit.

Chystaný seriál Amazonu by mohl nabídnout nový život pro nestárnoucí příběh Lisbeth Salander, představit ikonickou postavu nové generaci a potenciálně uspět tam, kde předchozí adaptace narazily.

zdroj: Columbia Pictures

Zdroje: Amazon

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.