Pokud Snyderův Rebel Moon uspěje, bude z něj nekonečná sci-fi série

4. 7. 2023 - 9:22 | Novinky | Adam Homola

Pokud Snyderův Rebel Moon uspěje, bude z něj nekonečná sci-fi série zdroj: Foto: Netflix

Zack Snyder, známý mimo jiné svým talentem vytvářet rozsáhlé filmové světy, posouvá hranice své tvorby s připravovaným originálním sci-fi filmem Rebel Moon.

Projekt, prapůvodně koncipovaný jako film ze série Star Wars, se vyvinul ve dvoufilmovou ságu pro Netflix, přičemž po úvodních verzích pro rodiny s dětmi by mohly následovat další verze pro dospělé. Tím však Snyderovy ambice ani zdaleka nekončí, ostatně už nějakou dobu víme, že s tím mají režisér i Netflix větší plány. A teď jsme se dozvěděli, že ty plány jsou v podstatě „nekonečné“.

V rozhovoru pro Empire totiž Snyder prozradil své velkolepé plány pro Rebel Moon, které sahají daleko za tyto dvě verze filmu. Řekl: „Když jsem tento nápad představil Netflixu, zaujal je svým rozsahem. Ptali se: 'Jak rozsáhlé by mohl být? Kolik filmů? To mi dalo zelenou, abych se do tohoto vesmíru ponořil tak hluboko, že nedohlédneme jeho konce.“

Scénárista a režisér v jednom tak vytvořil 450stránkovou „bibli“ pro celý zdejší filmový svět, v níž podrobně popisuje propracované příběhové pozadí. Bible tak pokrývá události nejen během filmu, ale sahá i dalece před a po jeho příběhu. Snyderova budoucí vize zahrnuje potenciální televizní seriál zkoumající historii postavy Fra Feeho, Balisaria, hlavního antagonisty ságy. V navrhovaném třetím filmu by diváci navštívili skutečný měsíc rebelů, planetu jménem Vanna. Pokud tak první film uspěje, nedočká se film jen několika pokračování, ale nastartuje se tu nová epická sci-fi série, která může čítat v podstatě nekonečný počet filmů, seriálů, spin-offů a potenciálně i knih, komiksů apod. Všechno záleží jen na tom, jak moc bude první (a každý následující) film úspěšný a jak bude Netflix ochotný značku dojit.

V hereckém ansámblu Rebel Moon se objeví Sofia Boutella jako Kora, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Ray Fisher, Jena Malone, Charlie Hunnam, Cary Elwes a coby „pouhý“ dabér se představí Anthony Hopkins, který tu namluví jednoho robota. Příběh se soustředí na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie, kterou ohrožuje despotický regent Balisarius. V zoufalé snaze je Kora, mladá žena se záhadnou minulostí, vyslána, aby získala bojovníky z okolních planet a pomohla jim postavit se regentovi.

Zajímavé je, že původní myšlenka na Rebel Moon měla kořeny ve Snyderově touze vytvořit film Star Wars s ratingem R, tedy určený pouze dospělému publiku. Což je něco, co Disney rozhodně nedělá. Nápad se mu zrodil během práce na filmu Muž z oceli a předložil ho společnosti Lucasfilm. „Můj původní koncept byl 'Sedm samurajů ve vesmíru' - film ze Star Wars,“ svěřil se Snyder v rozhovoru pro Empire. Kvůli tehdy pořád ještě relativně čerstvému prodeji Lucasfilmu společnosti Disney a Snyderově snaze vyhnout se zavedeným postavám se však projekt neujal a Disney se se Star Wars vydalo cestou, jakou se vydalo. Tedy vsadilo všechno na navrátivší se postavy, kontinuitu a dopadlo to tak, jak to dopadlo…

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix , Empire Online

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.