Podívejte se na první oficiální fotky Lary Croft z filmového Tomb Raidera

28. 3. 2017 - 16:00 | Novinky | Adam Homola

Podívejte se na první oficiální fotky Lary Croft z filmového Tomb Raidera zdroj: tisková zpráva

Natáčení v Africe pomalu končí, jen aby se za nedlouho rozjely kamery v Londýně. Takový je aktuální stav chystaného Tomb Raidera, ovšem hlavní zprávou není ani tak momentální umístění produkce, jako spíše první tři fotky. Ty jsou konečně oficiální, a i když ty neoficiální vypadaly také slibně, teprve teď vidíme Laru v celé její kráse tak, jak na nás vybafne na plátnech kin.

První a titulní fotku mají exkluzivně na NME.com. Dorovnává a přihazuje pak web GQ, kde najdete dvě další fotky a také krátký rozhovor s režisérem Roarem Uthaugem. Ten pro GQ potvrdil, že nový Tomb Raider bude opravdu podstatně jiný než oba předchozí filmy s Angelinou Jolie. Oba mu prý přijdou zábavné a Jolie považuje za skvělou Laru, jenže Uthaug teď pracuje na výrazně odlišném filmu.

Nový Tomb Raider začne tam, kde stejnojmenná hra z roku 2013. Ta svého času herní sérii restartovala a podívala se na mladou, nezkušenou a zranitelnou Laru Croft okem drsným, špinavým a nekompromisním. Videoherní Lara se tehdy hodně umazala, několikrát zranila a vůbec se s ní nezacházelo v rukavičkách tak, jako v minulosti.

Tomb Raider z roku 2013 i jeho pokračování Rise of the Tomb Raider z roku 2015 sloužily filmařům spíše jako inspirace než jako doslovná předloha, které se musí držet zuby nehty. Uthaug v rozhovoru příklon k drsnějšímu pojetí potvrdil a řekl, že například na přehršel počítačových efektů bychom se těšit neměli. Jednoduše jich ve filmu moc nebude, neboť ten bude celý přízemní a uvěřitelný.

Surovější a drsnější bude i samotná Lara, která podle Uthauga sice je velkou hrdinkou, ale není superhrdinkou. I proto dostane na plátně pořádně zabrat a mákne si. Jistou fyzickou náročnost už naznačily zmíněné první uniklé fotky z natáčení, na kterých se Alicia Vikander rozhodně neflákala.

Tomb Raider (2018) zdroj: tisková zpráva

Jestli drsnější a realističtější přístup znamená absenci scén „dávám žralokovi pěstí“, tak za mě má filmový Tomb Raider palec nahoru už teď. Laře uvěřitelný a drsný přístup v posledních hrách slušel a jeho překlopení na filmová plátna si představit dokážu. Ostatně nějaká výrazná postava, která si dokáže poradit za každé situace, nebojí se umazat si ruce a je drsná, mi na filmovém poli trochu chybí.

V posledních dvou hrách dabovala Laru herečka Camilla Luddington, známá spíše z televize, především ze seriálů Californication či True Blood. Luddington na svoji pořádnou filmovou roli pořád čeká a nedočkala se ani v případě Tomb Raidera, kde Laru Croft hraje Alicia Vikander. Ta se objevila například ve filmech Ex Machina, Dánská dívka, nebo třeba Krycí jméno U.N.C.L.E. Za roli v Dánské dívce získala také minulý rok Oscara.

Vikander v Tomb Raiderovi doplní Daniel Wu jako Lu Ren, Dominic West jako Lord Richard Croft, Alexandre Willaume jako Conrad Roth, a hlavně Walton Goggins jako hlavní záporák Father Mathias Vogel.

Na NME.com najdeme také konečně oficiální synopsi, která v podstatě potvrzuje dřívější spekulace o restartu, či spíše o snaze vyprávět Lařin příběh od začátku. Film začne nejspíš za jejího mládí, kdy přijde o vlastního otce – známého a excentrického dobrodruha Richarda Crofta. O několik let později je Laře 21 let a je samostatnou ženou bez nějakých vyšších cílů. Díky své motorce se živí jako kurýr v Londýně, jenže sotva zvládá platit nájem a chodit do školy.

Tomb Raider (2018) zdroj: tisková zpráva

Lara je odhodlaná proklestit si vlastní cestu životem, a tak odmítá převzít otěže po otcově impériu, stejně jako se odmítá smířit s podivnou smrtí svého otce. Rozhodne se ji vyřešit a navzdory jeho posledním přáním se vydá hledat jeho poslední destinaci – tajemnou hrobku na mýtickém ostrově poblíž japonského pobřeží.

Už samotná cesta na ostrov je extrémně náročná, načež se bude muset Lara postavit všem nepříznivým jevům jen za pomoci svého důvtipu, víry a tvrdohlavé nátury. Musí se naučit posouvat své hranice a vydat se do neznáma a pokud se jí to všechno podaří a přežije, bude si moct říkat „tomb raider“.

Zápletka zní víceméně předvídatelně a inspiraci v posledních dvou hrách jen potvrzuje. To není na škodu pro fanoušky a zároveň by to nemělo být na překážku ani pro diváky herní série neznalé. Na příběh o silné ženě v nesnázích, nebo rovnou o „ženském Jasonu Bourneovi“ by mohlo přijít dost lidí, bez ohledu na znalost původní předlohy. Tedy za předpokladu, že to zvládne Uthaug ukočírovat a Vikander uhrát.

Uthaug má za sebou povedený Útěk i Vlnu, zatímco Vikander zvládla už několik zajímavých rolí a za jednu dostala Oscara. Jenže i kolem Warcraftu se motala spousta talentovaných a zkušených lidí a zrovna perfektně to nedopadlo. Tomb Raider půjde do kin za rok, v březnu 2018.

Zdroje: NME.com , GQ

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.