Po pohádkově úspěšném Mariovi chystá Nintendo hranou Zeldu

9. 11. 2023 - 16:16 | Novinky | Adam Homola

Po pohádkově úspěšném Mariovi chystá Nintendo hranou Zeldu mario | zdroj: Foto: Nintendo

Společnost Nintendo ve spolupráci se Sony přenese svět Hyrule na stříbrné plátno v očekávaném hraném filmu The Legend of Zelda.

Nintendo ve své oficiální zprávě pro investory jmenovalo producenty Šigeru Mijamota ze společnosti Nintendo a Aviho Arada ze společnosti Arad Productions, který se proslavil svou rolí při tvorbě Marvel Studios. Mezi Aradovy významné producentské počiny patří filmová série Spider-Man a coby spoluzakladatel filmové divize Marvelu měl prsty i v prvních snímcích MCU včetně Iron Mana.

Režie byla svěřena Wesu Ballovi, uznávanému za jeho práci na filmu Labyrint, zatímco scénáře se ujal Derek Connolly, známý z filmu Jurský svět. Společnost Sony Pictures Entertainment bude projekt nejen spolufinancovat společně s Nintendem, ale také řídit jeho uvedení do kin. Což je sice logické, Sony má filmovou divizi a proč s ní nespolupracovat, ale na druhou stranu je to i lehce pikantní, neboť na herním poli jsou Sony (PlayStation) a Nintendo (Switch) konkurenti.

Spekulace o hraném filmu The Legend of Zelda kolují již nějakou dobu, přičemž předchozí zvěsti ukazovaly na společnosti Universal nebo Illumination jako na potenciální spolupracovníky.

Podrobnosti o příběhu jsou zatím prakticky neexistující, takže fanoušci mohou leda tak přemýšlet, zda film bude adaptací příběhu z her, nebo bude něčím zcela novým. Tak jako tak si na film počkáme nejspíš pár let.

zdroj: Illumination Entertainment

Zdroje: Nintendo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.