Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže - preview

29. 8. 2008 - 17:21 | Téma | red

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže - preview zdroj: tisková zpráva

Jestli loni v létě zapůsobila pirátská akční komedie Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly jako blesk z čistého nebe, pak od pokračování nazvaného Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) se trhák léta příštího čeká otevřeně a nepokrytě.

SYNOPSE:
Kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) se ocitá v prekérní situaci, když zjistí, že má vroubek u legendárního Daveyho Jonese (Bill Nighy), kapitána strašidelného Bludného Holanďana. Faktem je, že dle pověsti brázdí Bludný Holanďan výhradně vody okolo mysu Dobré naděje, zatímco Sparrowovým královstvím jest Karibik – takže uvidíme, kdo se vydal na výlet. Ať už jak už, Jackovi jde o krk, neb dluží Daveymu duši. A kdyby Davey Jacka dopadl, bude hrdina odsouzen k prokletí a věčné službě v pekelném podpalubí. Jackovy problémy zároveň nabourají svatební plány Willa Turnera (Orlando Bloom) a Elizabeth Swannové (Keira Knightley), takže přátelé musí na líbánky na chvíli zapomenout a přiložit ruku k dílu.

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže INSPIRACE:
Truhla mrtvého muže (mně se líbí „Umrlcova truhla“, ale budiž) je volným pokračováním Pirátů z Karibiku. Ti byli zase volně založeni na jednom ze zábavních parků, které Disney provozuje. Po úspěchu jedničky byly rychle odhaleny plány na dvě další pokračování. Dvojka přijde do kin v roce 2006, trojka o rok později. Natáčení dvojky bylo letos před létem přerušeno kvůli nemoci jednoho z herců, na dokončení se čekalo do srpna, kdy také začalo hlavní natáčení závěrečného dílu trilogie.

UPOUTÁVKA:
Teaser je ustříhaný ve stylu „Ukážeme všechno“, jak je ostatně u produkce Jerryho Bruckheimera obvyklé. Jsme tak svědky odhalení základní zápletky, načež režie plátno zahltí smečkou akčních a výbušných záběrů. Mezi atrakce nových Pirátů patří souboje s podmořskými stvůrami, banda lidojedů (Jack na rožni), šermovaná na obřím kole a pochopitelně i Daveyho prokletá posádka. Zdá se, že oproti jedničce prošla drobnou změnou Jackova vizáž – místo úst plných zlatých zubů to vypadá na velmi efektní tvář plnou očí.

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže OBSAZENÍ:
Hlavní role byly – vcelku pochopitelně – obsazeny herci z prvního dílu. Johnny Depp si zopakuje roli kapitána Jacka Sparrowa, Orlando Bloom hraje hezouna Willa Turnera a Keira Knightleyová jeho snoubenku Elizabeth. Depp byl letos v kinech k vidění zejména ve filmech Tima Burtona (Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta), na jaře bude mít premiéru ještě dobový The Libertine Laurence Dunmorea. Knightleyovou již brzy uvidíme ve videoklipové jízdě Domino, Bloom chystá komedii Love and Other Disasters. Z Černé perly se vrací i Geoffrey Rush jako kapitán Barbossa a Jonathan Pryce (guvernér Swann). Novými tvářemi jsou Angličan Bill Nighy, jehož silně maskovaný Davey Jones je hlavním záporákem Truhly, Švéd Stellan Skarsgård (Willův otec Bill Turner) a Naomie Harris (Tia).

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže TVŮRCI:
Ani ve tvůrčím štábu nenastaly oproti Perle zásadní změny. Mezi prvním a druhým dílem Pirátů si režisér Gore Verbinski (Kruh) pouze odskočil ke komedii s Nicholasem Cagem The Weather Man. U scénáře zůstala dvojka Ted Elliott, Terry Rossio, kameramanem celé trilogie je Dariusz Wolski. Jen u původní hudby vystřídal Klause Badelta Hans Zimmer. Výprava obou nových dílů spadá pod zkušeného Ricka Heinrichse (Lemony Snicket, Ospalá díra, Fargo). Vizuální efekty vytváří studio ILM, supervizory jsou těžké váhy John Knoll (Hvězdné války I.-III., Mission: Impossible) a Bill George (Harry Potter 2-3, Hvězdné války I.)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.