Pierre Richard se koncem února objeví i na pražském jevišti

6. 12. 2011 - 7:14 | Téma | red

Pierre Richard se koncem února objeví i na pražském jevišti zdroj: Profimedia

Známý francouzský herec a gurmán Pierre Richard, který před měsícem v Praze představil svá vína a pokřtil francouzskou restauraci, se do Česka brzy vrátí, a to přímo na jeviště. Podle informací agentury Art Partner vystoupí se svým synem Christophem Defaysem 26. února v pražské Hybernii a dva dny poté v Janáčkově divadle v Brně, aby vyprávěl o svém životě.

Autobiograficky laděné divadelní představení nazvané Pierru Richardovi - Poste restante bude 25. února hostovat i v bratislavském Domě odborů Istropolis. Večer, jehož režisérem byl Christophe Dutron, má divákům poskytnout celou pravdu o tomto nejslavnějším "velkém blondýnovi" na světě, který letos v létě oslavil 77. narozeniny. Jeho hlava hodně zešedivěla, ale duchem je stále mlád. Představení ve francouzštině budou doprovázet titulky - v Praze v češtině a ruštině.

Pierre Richard prý dostává stovky dopisů z celého světa. Píšou mu nejrůznější typy lidí: fanoušci, studenti, zástupci politických stran, začínající divadelní režiséři, sebevrahové, jasnovidci, astrologové či dívky přikládající své fotografie. Odpovědi "velkého blondýna" na všechny tyto dopisy tvoří pravdivý, bezprostřední a vtipný autoportrét skutečné hvězdy, okořeněný anekdotami a příběhy o setkáních s celebritami.

Pierre Richard ve filmu Kopyto

Pierre Richard není jen talentovaným komikem, který ironicky vypravuje o filmovém festivalu v Cannes, společenských večírcích a o šále Charlese Aznavoura, ale také moudrým pánem, který prožil dlouhý a bohatý život. Člověkem, který dokáže mluvit o nejrůznějších věcech týkajících se i každého z nás, charakterizují herce internetové stránky Divadla Hybernia. Jeho smysl pro humor dokládá i název restaurace, kterou v Praze na Žižkově otevíral; pojmenována totiž byla po jeho prvním vínu z roku 1989 Mon Rouge Pif, což ve volném překladu znamená Můj červený frňák.

Richardovy groteskní kreace ve filmech Velký blondýn s černou botou, Hořčice mi stoupá do nosu, Roztržitý či Život plný malérů dodnes rozesmějí statisíce diváků. Jako nešikovný rozcuchaný blonďák s věčnou smůlou a odzbrojujícím pohledem vtipně kontrastoval se sebevědomým ranařem v podání Gérarda Depardieua v komediích z 80. let Kopyto, Otec a otec či Uprchlíci.

Pierre Richard ve filmu Hořčice mi stoupá do nosu 

Ve vážnější poloze se představil v historickém dramatu Šachová partie, v televizním snímku Bez rodiny, který se natáčel i v Čechách, či v gruzínsko-francouzském snímku Tisíc a jeden recept zamilovaného kuchaře, za nějž dostal Césara za nejlepší herecký výkon i cenu v Karlových Varech. Vážnou roli dostal ve filmu Paříž 36 o osudech lidí z předměstského kabaretu, který se natáčel v Praze.

Pierre Richard v mládí hrál i v českém filmu. Bylo mu tehdy osmadvacet let, šlo o příběh z cyklistického závodu, jmenoval se Poslední etapa a v roce 1962 vznikl na Barrandově v režii Miroslava Ondráčka. Byl z období, kdy se začal objevovat v televizi a v menších filmových rolích. Do širšího povědomí se dostal v roce 1970 autorsko-režijním debutem Roztržitý.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.