Petr Rychlý, představitel primáře Mázla, slaví 45. narozeniny

9. 8. 2010 - 12:00 | Téma | red

Petr Rychlý, představitel primáře Mázla, slaví 45. narozeniny zdroj: tisková zpráva

Pětačtyřicáté narozeniny oslaví 9. srpna český herec, komik a dabér Petr Rychlý. Proslavil se zejména jako potrhlý moderátor zábavných pořadů Ptákoviny, Rychlý prachy a Natočto!. Poslední dobou ale je známý hlavně díky postavě primáře Čestmíra Mázla, kterou ztvárňuje v nekonečném seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Právě díky ní se podle vlastních slov zbavil škatulky věčného baviče a představil se jako herec široké veřejnosti.

Petr Rychlý se narodil v Praze, ale dětství prožil v Nejdku u Karlových Varů. Jako mladý hrál v městském divadle v Mostě, v roce 1992 dostal angažmá v pražském Divadle na Vinohradech, hrál i v karlínském divadle a Divadle pod Palmovkou. Od konce 90. let je členem souboru divadla Na Fidlovačce, kde dnes i režíruje. Objevil se také v seriálech Chlapci a chlapi, Černí baroni či Četnické humoresky. Daboval mimo jiné Joeyho v populárním seriálu Přátelé či titulní roli v sitcomu Jmenuju se Earl.

Petr Rychlý je podruhé ženatý. S první manželkou, herečkou Pavlínou Vojáčkovou má syny Matěje a Ondřeje, který s ním hraje v Ordinaci. Se svou současnou partnerkou Janou vychovává společného syna i její dceru z předchozího vztahu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.