Oscarový Joaquin Phoenix září v nových záběrech z epického dramatu Napoleon

20. 10. 2023 - 11:11 | Trailery | Adam Homola

Oscarový Joaquin Phoenix září v nových záběrech z epického dramatu Napoleon zdroj: Foto: Apple TV+

Druhý trailer k filmu Napoleon, chystanému eposu režiséra Ridleyho Scotta, jehož premiéra je naplánována na listopad, je ještě lepší než ten první.

Ve filmu se v hlavní roli francouzského vojenského génia Napoleona Bonaparta představí Joaquin Phoenix a bude se zabývat jeho raketovým vzestupem na císařský trůn i jeho složitým vztahem s manželkou a důvěrnicí Josefínou, kterou ztvárnila Vanessa Kirby. Objektiv filmu zachycuje také neúnavné ambice a strategickou genialitu této historické postavy jako vojenského taktika.

Vyprávění proniká hluboko do Bonapartova života a podrobně popisuje nejen jeho vojenské triumfy, ale i složitosti jeho osobního života. Klíčovým prvkem, který je ve filmu zdůrazněn, je napětí a láska ve vztahu Napoleona s Josefínou. Josefína podle svých slov prohlašuje: „Chceš být velký. Ale beze mě nejsi nic.“ Tato věta podtrhuje ve filmu obraz vztahu, který je poznamenán jak láskou, tak pocitem vzájemné nepostradatelnosti.

Napoleon vzniká ve spolupráci společností Apple Studios a Scott Free Productions. V hereckém ansámblu, který podporuje Phoenixe a Kirbyho, se objeví mimo jiné Ludivine Sagnier, Ben Miles, Tahar Rahim, Catherine Walker, Youssef Kerkour, Paul Rhys a Matthew Needham. Scénář napsal David Scarpa, známý například díly Den, kdy se zastavila Země nebo Všechny prachy světa.

Hnací silou tohoto životopisného snímku je Ridley Scott, který má na svém režijním kontě celou řadu filmových trháků - například Vetřelce, Gladiátora nebo Marťana. Scott se také ujal role producenta a spolupracoval s Kevinem Walshem, Markem Huffamem a Joaquinem Phoenixem. Společnost Apple oznámila, že Napoleon bude uveden do kin po celé zemi 23. listopadu 2023.

zdroj: Sony Pictures Entertainment

Zdroje: Sony Pictures Entertainment

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.