Oscarová Yeoh: Konečně mi chodí scénáře kde to není jen o národnosti

23. 5. 2023 - 8:04 | Novinky | Adam Homola

Oscarová Yeoh: Konečně mi chodí scénáře kde to není jen o národnosti zdroj: Foto: A24

Michelle Yeoh, která nedávno získala Oscara za svůj výkon ve filmu Všechno, všude, najednou, se podělila o své názory na dlouhodobě nedostatečné zastoupení asijských herců v Hollywoodu.

Navzdory komerčnímu i kritickému úspěchu filmu Tygr a drak, který vydělal přes 200 milionů dolarů a získal 10 nominací na Oscara, byli herci v nominacích přehlíženi.

Yeoh řekla, že „je zcela zřejmé“, že Hollywood v té době nebyl připraven asijské herce ocenit. A dodala: „V té době vzniklo tolik skvělých asijských, čínských filmů. Ale když se podíváte na všechny ty filmy, které byly nominovány tady v Cannes a získaly ocenění, jen velmi zřídka, zejména na Oscarech... nominovali by nejlepšího režiséra, nejlepší film, všechno. Říkáte si, jak se tam dostanete bez herců? Takže mi to přijde trochu zvláštní.“

Vyjádřila se také ke skepsi, která provázela uvedení filmu Tygr a drak: „Když vyšel Tygr a drak, lidé říkali: 'Nikdo v Americe se na ten film nepodívá, protože nebudou číst titulky. Ale víte co? Američané umí číst.“

Ohledně budoucnosti však zůstává optimistická a zdůrazňuje nedávné scénáře, které dostala a které prý konečně neuvádějí postavu jako výrazně čínskou nebo asijsky vypadající. „Jsme herci. Máme hrát. Máme vstoupit do rolí, které nám byly svěřeny, a dělat svou práci, jak nejlépe umíme. To je pro mě největší krok vpřed,“ řekla Yeoh v rozhovoru pro Variety.

Je pravda, že Yeoh má teď před sebou řadu nejen zajímavých, ale především velice pestrých projektů. Aktuálně ztvární roli v žánrově pestrém seriálu na Disney+ American Born Chinese. Seriál sleduje dospívající studentku, která žongluje se střetávajícími se světy, a v obsazení se objeví i taktéž oscarový Ke Huy Quan a Stephanie Hsu.

Dále oscarovou herečku uslyšíme v sérii Transformers, kde a namluví postavu Airazora.

Yeoh dále prokazuje svou všestrannost a je také součástí hereckého ansámblu dalšího filmu Kennetha Branagha o Herculu Poirotovi Smrt v Benátkách. Největším komerčním zářezem bude ale účast v dalších třech filmech Avatar. Má také hrát ve filmu Wicked, čímž se její působivý repertoár ještě rozšíří.

zdroj: Bontonfilm

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.