Objeví se v Aquaman 2 i Batman Bena Afflecka? Režisér tvrdí, že „spíše ne“

2. 11. 2023 - 15:15 | Novinky | Adam Homola

Objeví se v Aquaman 2 i Batman Bena Afflecka? Režisér tvrdí, že „spíše ne“ zdroj: Foto: MGM

Aquaman a ztracené království je závěrečnou kapitolou DCEU, která uvolňuje místo Jamesi Gunnovi, aby zahájil nový DC vesmír filmem Superman: Legacy.

Pokračování Aquamana však mělo původně větší ambice než jen uzavřít jednu kapitolu a otevřít další. Za zmínku stojí zejména odhalení, že režisér James Wan natočil scény, v nichž se objevují obě iterace Batmana v podání Michaela Keatona a Bena Afflecka, ačkoli tyto scény pravděpodobně zůstanou někde hluboko v trezoru a na plátna kin se bohužel nedostanou.

V rozhovoru pro Empire byl Wan dotázán na šance, že se Batman v podání Bena Afflecka objeví ve finálním sestřihu. Odpověděl opatrně, nicméně vlastně dost jasně: „Pravděpodobně ne. Řeknu jen, že ty scény byly jen proto, abychom měli něco v zásobě pro případ, že bychom potřebovali vysvětlit časovou kontinuitu, kdybychom vyšli jako první.“

Tento vývoj úzce navazuje na nestabilní prostředí DCEU, kde měl původní konec Flashe znamenat přechod od Affleckova ke Keatonovu Batmanovi. Tento plán však prošel několika změnami, takže osud Keatonova Batmana zůstal nejistý. Podobně i pokračování Aquamana zahrnovalo na poslední chvíli scény s Affleckovým Brucem Waynem jako nouzovou variantu pro případ, že by Aquaman 2 byl uveden do kin dříve než Flash.

Přesuneme-li pozornost zpět do Aquamanovy podmořské říše, oficiální synopse odhaluje, že se ve filmu objeví znovuzrozený Black Manta, vyzbrojený bájným Černým trojzubcem. Padouch, jehož motivací je neutuchající potřeba pomsty za smrt jeho otce, představuje větší hrozbu než kdy předtím. Aby se Aquaman této hrozbě postavil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma, bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nesnadné spojenectví.

Premiéra filmu Aquaman a ztracené království je naplánována už na prosinec, čímž se uzavře jedna éra filmového vesmíru DC.

zdroj: Warner Bros Pictures

Zdroje: Empire Online

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.