O tvůrcích filmu Život s Helenou

10. 8. 2004 - 9:13 | Téma | red

O tvůrcích filmu Život s Helenou zdroj: tisková zpráva

Novopečenou maminku KATE HUDSON (Helena) katapultovala do popředí zájmu role v komediálním hitu Jak ztratit kluka v 10 dnech, ve kterém si zahrála Matthewem McConaugheym

Novopečenou maminku KATE HUDSON (Helena) katapultovala do popředí zájmu role v komediálním hitu Jak ztratit kluka v 10 dnech, ve kterém si zahrála Matthewem McConaugheym. Za roli ve filmu Na pokraji slávy Camerona Crowe získala Zlatý glóbus a byla nominována na Oscara v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli a cenu BAFTA v kategorii nejlepší herečka. Debutovala ve filmu 200 cigaret s Benem Affleckem, Courtney Love a Christinou Ricci. Poté si zahrála ve komedii Morgana J. Freemana Voda na poušti a psychologickém dramatu Fáma. V roce 2000 si zahrála dceru Richarda Gere ve filmu Roberta Altmana Dr. T a jeho ženy a tentýž rok se objevila v komedii Vše o Adamovi. Na kontě má také filmy Čtyři pírka – zkouška cti, Rozvod po francouzsku a Alex a Emma. Jejím dalším filmem bude thriller Skeleton Key. Hudson stojí v čele firmy Cosmic Entertainment, která sestává z její vlastní společnosti Birdie Productions a produkčních společností Goldie Hawn, Kurta Russella a Olivera Hudsona.

JOHN CORBETT (pastor Dan Jenkins) zi zatím naposledy zahrál Iana Millera ve filmu Moje tlustá řecká svatba s Niou Vardalos, který se stal nejúspěšnějším nezávislým snímkem všech dob. Proslavila jej také role Aidana Shawa v seriálu HBO Sex ve městě, za níž byl v roce 2002 nominován na cenu Emmy. Mezi jeho další seriály patří Lucky a Northern Exposure. V roce 2001 si zahrál s Johnem Cusackem a Kate Beckinsale ve filmu Lásce na stopě.

JOAN CUSACK (Jenny) byla dvakrát nominována na Oscara za herecké výkony ve filmech Podnikavá dívka a Svatba naruby. Svou komediální všestrannost nedávno prokázala ve svém vlastním seriálu z produkce ABC What About Joan. Mezi další filmy, ve kterých hrála, patří Škola ro(c)ku, Miluj bližního svého, Cradle Will Rock, Nevěsta na útěku, Všechny moje lásky, Jdi za svým srdcem, Jasný terč, Od ucha k uchu, Vysíláme zprávy, Řekni cokoliv…, Manželství s mafií a Sixteen Candles. Brzy se objeví v nadcházejícím filmu The Last Shot. Debutovala v roce 1980 ve filmu Moje tělesná stráž.

HECTOR ELIZONDO (Mickey Massey) si zahrál ve všech filmech režiséra Garryho Marshalla včetně hitu Deník princezny, v jehož nadcházejícím druhém pokračování se znovu objeví v úloze Joea. Za roli hotelového manažera v Marshallově filmu Pretty Woman byl nominován na Zlatý glóbus a cenu American Comedy Award. Zahrál si také ve filmech Sex, pochoutky a romantika, Nevěsta na útěku, Entropy, Final Approach, Necessary Roughness, Taking Care of Business, Policajt z Beverly Hills 3, Frankie a Johnny, Vůbec nic společného, Lékařská akademie, Kluk z El Flaminga, Americký gigolo, Report to the Commissioner a The Taking of Pelham 1-2-3. Za roli Dr. Phillipa Waterse v seriálu Nemocnice Chicago Hope získal cenu Emmy a jeho televizní tvorba mu přinesla další čtyři tato ocenění. Elizondo má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru.

DAME HELEN MIRREN (Dominique) byla nedávno nominována na Zlatý glóbus za roli ve filmu Calendar Girls. Dosud největšího úspěchu dosáhla s filmem Gosford Park, který jí přinesl Cenu newyorských filmových kritiků a nominace na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA. Za televizní film Posedlost Ayn Randové získala Emmy a Zlatý glóbus. Další Emmy, Zlatý glóbus a tentokrát i Cenu Britské akademie obdržela za herecký výkon v televizním dramatu Hlavní podezřelý. Mezi její další filmy patří Přísaha, Pomsta, Some Mother’s Son, Šílenství krále Jiřího (cena pro nejlepší herečku na Filmovém festivalu v Cannes, nominace na Oscara), Cal, Pobřeží moskytů, Dlouhý velký pátek, Excalibur, Podivná pohostinnost, Pascaliho ostrov a Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec. Minulý rok debutovala jako režisérka krátkým filmem Happy Birthday, který natočila v rámci cyklu Directed By televize Showtime. Mirren má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru a v současné době hraje s Michaelem Cainem a Bobem Hoskinsem ve hře Last Orders.

Filmový, televizní a divadelní producent, režisér a scénárista GARRY MARSHALL (režie) v tomto roce natočil kromě filmu Život s Helenou také pokračování komediálního hitu Deník princezny 2, ve kterém si opět zahrají Julie Andrews a Anne Hathaway. V roce 1999 znovu spojil síly s hvězdami filmu Pretty Woman Julií Roberts a Richardem Gerem a natočil s nimi komedii Nevěsta na útěku. Romantický snímek Pretty Woman se stal komerčně nejúspěšnějším filmem roku 1990 a dodnes patří k filmům s největšími tržbami v historii studia Walt Disney. Jeho dalšími režijními počiny byly filmy Jiná láska, Frankie a Johnny, Beaches, Přes palubu, Vůbec nic společného, Kluk z El Flaminga, Exit to Eden a Božská lest. Marshall stojí za některými z nejúspěšnějších televizních sitcomů v americké historii. Patří mezi ně seriály Happy Days, Laverne & Shirley, The Odd Couple a Mork and Mindy. Celkem vytvořil 14 seriálů a byl vedoucím výroby u více než tisíce půlhodinových epizod. Jeho seriály a jejich představitelé získali sedm cen Emmy z celkových 16 nominací. Svou první Emmy Marshall získal společně se spoluscénáristou Jerrym Belsonem za pořad The Dick Van Dyke Show.

Marshall během své kariéry obdržel spoustu významných cen: v roce 1990 získal ocenění American Comedy Award za celoživotní přínos, o dva roky později cenu Publicists Guild Motion Picture Showmanship Award a v roce 1995 mu společnost Writer’s Guild of America udělila ocenění Valentine Davies Award za přínos zábavnímu průmyslu.

Svou kariéru začal v roce 1961 jako scénárista pořadu The Tonight Show. Později se věnoval práci na pořadech The Lucy Show, The Dick Van Dyke Show, I Spy, Love American Style, Gomer Pyle, U.S.|M.C. a The Danny Thomas Show. S Lowellem Ganzem napsal divadelní hru Wrong Turn at Lungfish, kterou následně sám zrežíroval a nedávno byla vydána v knižní podobě nakladatelstvím Samuel French, Inc.

V roce 1995 vyšla v nakladatelství Adams Publishing jeho autobiografie Wake Me When It’s Funny, kterou napsal spolu se svou dcerou Lori. O dva roky později se svou dcerou Kathleen nechal postavit divadlo Falcon v kalifornském Burbanku.

Jedinou věc, kterou vědí PATRICK J. CLIFTON a BETH RIGAZIO (námět) jistě, je fakt, že se potkali v hotelu na Bourbon Street a po výměně několika úvodních urážek se stali rychle přáteli. Přestože je Život s Helenou jejich prvním společným realizovaným scénářem, dohromady se věnují filmové tvorbě už od chvíle, kdy napsali pro 20th Century Fox sci-fi komedii SpeciMAN. Na námět filmu Život s Helenou, který vznikl v okamžiku, kdy se Beth dozvěděla, že se v důsledku rodinné tragédie stane zákonným opatrovníkem jejích neteří a synovců, jsou velice hrdí. V současné době pracují na filmové adaptaci knihy Nancy Garden Annie On My Mind. Před začátkem své filmové kariéry Rigazio pracovala jako copywriter, číšnice a asistenka editora v nakladatelstvích Harper Collins a NY Press. Cliftonovým prvním scénářem byl Son-in-Law. Poté adaptoval pro televizní obrazovku pohádku Cínový vojáček Hanse Christiana Andersena. Film, který byl režijním debutem Jona Voighta, byl nominován na cenu A.C.E. Clifton byl původním povoláním žurnalista a jeho články se objevovaly v novinách a časopisech jako The New York Times, The Los Angeles Times, The Associated Press, Cosmopolitan a Glamour.

JACK AMIEL a MICHAEL BEGLER (scénář) spolupracovali na mnoha televizních sitcomech. V roce 2000 pronikli do světa celovečerních filmů několika nezávislými projekty, které nakonec vyústily v komedii Princ a já s Julií Stiles. V současné době pracují na několika projektech pro velká filmová studia.

CHARLES MINSKY (kamera) je velmi zkušený kameraman, který má na kontě spoustu reklam a televizních i celovečerních filmů. S Marshallem spolupracoval na filmech Pretty Woman a Božská lest, do jeho filmografie patří mimo jiné také snímky Tom Cats, Guinevere, Čekání na ozvěnu, Kazaam, Proměna Betty Lou a Dutch. V televizi se podílel na seriálech Lucky a Neuvěřitelné příběhy, filmu Past Tense a pilotních dílech k seriálům Keys, Lois & Clark, Capital News a China Beach.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.