O natáčení a filmu Sejdeme se v Eurocampu

9. 8. 2006 - 10:05 | Téma | red

O natáčení a filmu Sejdeme se v Eurocampu zdroj: tisková zpráva

Film vznikl jako hodinový dokument na zakázku České televize. Po jeho odvysílání v únoru tohoto roku projevila distribuční společnost Aerofilms, s

Film vznikl jako hodinový dokument na zakázku České televize. Po jeho odvysílání v únoru tohoto roku projevila distribuční společnost Aerofilms, s.r.o. zájem uvést ho do kin. Vzhledem k jeho délce je v distribuci uveden s předfilmem Čtyři kroky dvojpůlka, který režisérka natočila jako svůj první film ve druhém ročníku na FAMU, tedy v roce 2000. Natáčení Sejdeme se v Eurocampu probíhalo 15 dní v období od srpna do listopadu 2005. Film bude uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2006. Film je promítán také ve verzi s anglickými titulky.

Obec Běšiny a hrdinové filmu

Běšiny leží jihovýchodně od Klatov v rozkošném údolí u Drnového potoka na trati dráhy Domažlice-Horažďovice. Původ obce sahá do dávných dob, na jejím místě stávala kdysi zemanská tvrz, z níž se dodnes zachovala budova panské sýpky. První písemná zmínka o Běšinech je z roku 1379. V současné době mají Běšiny 620 obyvatel.

V obci existují tři spolky a Eurocamp:

Sbor dobrovolných hasičů Běšiny má 67 členů a tři družstva – muži, ženy a děti. V roce 2004 oslavil tento sbor 110. výročí.

Myslivecké sdružení Běšiny má 27 členů a obhospodařuje 1586 ha honební plochy. Hlavní obhospodařovanou zvěří je srnčí, černá zvěř – divočáci, jelení, dále pak lišky a drobná zvěř.

TJ SOKOL Běšiny – v roce 2001 se znovu ustanovila Obec Sokolská Běšiny. Tělovýchovná jednota Sokol Běšiny má v současné době 65 členů. Reprezentuje ji oddíl kopané – družstvo muži a dorost.

Eurocamp, který nabízí návštěvníkům služby v oblasti ubytování a využití volného času, byl otevřen v roce 2001. Už v prvním roce provozu Eurocampu bylo zde ubytováno 3484 turistů, z toho 3020 Čechů, 282 Němců, 108 Holanďanů, 52 Belgičanů, 14 Poláků a 8 Italů. Eurocamp má restauraci a leží na okraji obce.

František Petrželka (52 let) je už 19 let starostou Sboru dobrovolných hasičů Běšiny, je také členem Mysliveckého sdružení Běšiny, dříve pracoval jako výčepní v restauraci Zenit, nyní je v invalidním důchodu. V obci žije 28 let, má tři děti.

Mates – Josef Matějka (43 let) je členem Mysliveckého sdružení Běšiny a Sboru dobrovolných hasičů, myslivosti se věnuje od mládí. Je zedník, v obci žije 33 let, má tři děti.

Pavel Vacek – působí v TJ Sokol Běšiny. Další informace neposkytl.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.