O čem je film Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí

13. 7. 2009 - 17:00 | Téma | red

O čem je film Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí zdroj: tisková zpráva

Na konci filmu Zastav a nepřežiješ padá nájemný vrah Chev Chelios z helikoptéry vysoko nad Los Angeles

Na konci filmu Zastav a nepřežiješ padá nájemný vrah Chev Chelios z helikoptéry vysoko nad Los Angeles. Pád, který nemůže přežít. Ale když se nový vizuální styl akčních filmů ukázal být velkým hitem, začali si tvůrci Mark Neveldine a Brian Taylor pohrávat s myšlenkou, že by se Chev Chelios (Jason Statham) dožil dalšího dne. Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí začíná tím, že Chev dopadne na rušnou křižovatku v centru L.A.. Je unesen záhadnou skupinou asijských gangsterů. O tři měsíce později se Chev probere na operačním stole, kde mu tým čínských chirurgů vyndá z těla srdce a nahradí ho bateriově poháněným zařízením, které potřebuje být pravidelně nabíjeno, aby zůstalo v chodu.

Pro Neveldinea a Taylora byl proces napsání scénáře mnohem jednodušší než u prvního dílu, protože postavy již existovaly, stejně jako jejich svět. „Když jsme psali původní scénář,“ uvádí Taylor, „nevěděli jsme, že tím chlápkem bude Jason Statham, nebo že Amy Smartová bude ta holka, nebo o Efrenovi a dalších hercích, takže jsme psali ty postavy poslepu. Stathamova postava byla v prvním díle chlápek z L.A.; nevěděli jsme, že to bude Brit, ale nemohli jsme najít Američana, který by nám vyhovoval, takže jsme museli jít za moře. Na druhém filmu bylo skvělé to, že jsme byli schopni napsat dialogy speciálně pro Jasona, věci, které jsme věděli, že by Jason udělal. Stejné to bylo i s ostatními postavami.“

Clifton Collins Jr. se ujal ve filmu role El Hurona, mexického mafiánského bosse, jehož úkryt je dekadentní a okázalý a má výhled na Tichý oceán.

Natáčení snímku Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí začalo 28. dubna a trvalo od 9. června 2008. Celý film byl natočen v Los Angeles, kde filmaři využili atraktivní lokace městských čtvrtí, včetně průmyslových zón Wilmingtonu, San Pedro a Long Beach. Dalšími oblastmi, kde se natáčelo, byly Inglewood, East Los Angeles a centrum Los Angeles, stejně jako soukromý statek na kopci v Malibu. Los Alamitos Race Course byl použit jako místo pro sexuální scénu mezi Chevem a Eve, kterou tvůrci učinili dostatečně vzrušující, jako vzpomínku na „schůzku“ v čínské čtvrti v prvním filmu.

První snímek Zastav a nepřežiješ se vyznačoval kombinací extrémně rozpohybovaných obrazů a přehnaných akčních scén. Celý byl natočen na videokamery Sony 950, což je poměrně běžný nástroj pro výrobu filmu. Aby Neveldine a Taylor dosáhli toho, co chtěli do tohoto pokračování dostat, potřebovali ještě lehčí a mobilnější kamery. Tvůrci si proto opět zvolili ruční high-definition videokamery. Při natáčení Zastav a nepřežiješ 2 – Vysoké napětí bylo použito přes dvacet HD videokamer, mezi nimi pět Canon XH-A1 Professional HDV videokamer a patnáct kamer Canon VIXIA HF10 High Definition.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.