O čem je film Milionář z chatrče

3. 7. 2009 - 8:04 | Téma | red

O čem je film Milionář z chatrče zdroj: tisková zpráva

Mladík Džamal Malik (Dev Patel) sedí v televizním studiu proti moderátorovi indické verze soutěže Chcete být milionářem a čeká na poslední otázku, která jej dělí od mimořádně vysoké výhry 20 miliónů rupií

Mladík Džamal Malik (Dev Patel) sedí v televizním studiu proti moderátorovi indické verze soutěže Chcete být milionářem a čeká na poslední otázku, která jej dělí od mimořádně vysoké výhry 20 miliónů rupií. Ještě nedávno byl chlapcem z bombajského slumu, ze světa bez budoucnosti a nám nepředstavitelné bídy.

Jak kluk z ulice dokázal odpovědět na záludné soutěžní otázky? Před poslední otázkou má Jamal pouze jeden den na to, aby se připravil.Ďo práce ji jej však veznou policejní vyšetřovatelé. S použitím brutální síly chtějí odhalit, jakým podvodem se dostal krůček od pohádkového bohatství. Jamal jim vypráví svůj životní příběh, ze kterého vyšetřující policisté pochopí, proč zná odpovědi na soutěžní otázky. A také se dozvědí, že Jamal má i další důvod k účasti ve slavné televizní soutěži – snahu nalézt ztracenou lásku.


Knihu indického autora Vikase Swarupa Milionář z chatrče, podle níž vznikl stejnojmenný film, vydalo v druhém vydání nakladatelství Ikar (Euromedia Group). Vyšla opět v překladu Šimona Pellara, v rozsahu 304 stran.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.