O čem je film G.I. Joe

25. 8. 2009 - 16:11 | Téma | red

O čem je film G.I. Joe zdroj: tisková zpráva

Od roku 1964 mají americké děti na hraní figurky skupiny bojovníků, kteří zvládnou všechno

Od roku 1964 mají americké děti na hraní figurky skupiny bojovníků, kteří zvládnou všechno. Ve filmu G.I. Joe se setkáváme s hrdiny Ripcordem – odborníkem na zbraně a skvělým střelcem; ninja bojovníkem s katany jménem Snake Eyes; drsnou a chytrou Shanou alias Scarlett, také přebornicí v bojových uměních; Breakerem, specialistou na dešifrování kódů; odborníkem na zbraně Heavy Duty; šéfem týmu Generálem Hawkem; jeho asistentkou a bývalou modelkou Courtney Kreigerovou a samozřejmě Dukem – vojenským veteránem a faktickým vůdcem týmu.

Popularita elitních bojovníků rostla od postaviček, přes televizní seriál po komiksy, na kterých firma Hasbro spolupracovalo s vydavatelstvím Marvel. Původně existovalo 10 postav, ale žádné pojítko mezi nimi, a tak se tvůrci komiksu a i filmu rozhodli pro jednoduchý příběh – dobří G.I. JOE bojují proti padouchům ze společnosti Kobra (ve filmu zbrojařský gigant MARS).

Do Dukeových zabijáckých bot tvůrci obuli stoupající hvězdu Channinga Tatuma, který díky svému vzhledu a urostlé postavě dokonale zosobňuje tohoto vojáka speciálních sil. Do role jeho věrného kamaráda byl obsazen černošský herec Marlon Wayans. Rodák z Jihoafrické republiky Arnold Vosloo (známý ze série Mumie) hraje padoucha Zartana, jeho šéfa, vedoucí osobu MARSU (Vojenského a zbrojního výzkumného syndikátu) Jamesa McCullena představuje britský herec Christopher Eccleston. McCullen je nejmocnější osobou zbrojního průmyslu, má za sebou souhlas NATO a zároveň je za ním ukrytá nezákonná vojenská organizace. Záchrana světa je pak pochopitelně na jednotce G.I. Joe.

Přesvědčivým, autoritativním vůdcem týmu, který dává jasně najevo, co od svých lidí očekává je Generál Hawk. Hraje ho Dennis Quiad. Nejkrásnější a nejnebezpečnější členkou Kobry je Baronka. Fandové komiksu ji znají jako brunetku, ale filmoví tvůrci využili možné změny a do role obsadili blonďatou Siennu Millerovou. Druhou sexy kráskou na straně dobra Courtney Kreigerová alias Cover girl hraje česká topmodelka Karolina Kurková.

Během 82 natáčecích dnů pracoval štáb na více než 160 scénách, které byly postaveny ve filmových ateliérech v Los Angeles a na dalších lokacích. Celkem se točilo ve 25 lokacích, od Francie, Norska přes Českou republiku a severní Ameriku. Důležitým místem natáčení byla Praha. Bitka mezi sílami Dobra a Zla o to, zda zbořit největší symbol Francie, se ve skutečnosti odehrála v ulicích Karlína. Během automobilové honičky, která se natáčela v úzkých pražských uličkách bylo zničeno 112 aut.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.