Nový film Jana Hřebejka by měl mít premiéru v únoru 2011

13. 4. 2010 - 6:10 | Téma | red

Nový film Jana Hřebejka by měl mít premiéru v únoru 2011 zdroj: tisková zpráva

Nový projekt režiséra Jan Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského, s jehož natáčením začnou v srpnu, má mít premiéru v únoru příštího roku. Pokud se povede, hodlá ho Hřebejk předtím představit na festivalu Berlinale.

"Název S pravdou ven jsme s Petrem Jarchovským změnili na Nevinnost. Součástí původního scénáře byl totiž televizní pořad, který se tak jmenoval. Protože se však trošku proměnil, dali jsme filmu nový název," vysvětlil Hřebejk ČTK. Projekt příběhu o nespravedlivě obviněném člověku je podle něj ve fázi, kdy se obsazují herci.

"Velké role ztvární děvčata mezi třinácti až šestnácti lety, která hledáme prostřednictvím konkurzů," uvedl režisér. Současně se podle něj hledají lokace. Jednu z rolí chce Hřebejk nabídnout Luďku Munzarovi. Ten dostal poslední velkou příležitost na filmovém plátně v polovině 80. let ve filmu Jaromila Jireše Lev s bílou hřívou, ve kterém ztvárnil Leoše Janáčka. Od té doby se objevoval prakticky jen na televizní obrazovce - ve filmech, inscenacích i seriálech. Naposledy v pokračování projektu Místo v životě z roku 2007.

Hřebejk uvažoval i o tom, že by s natáčením Nevinnosti začal už v květnu, ovšem to se nepodařilo vzhledem k tomu, že se někteří lidé ze štábu podílejí na připravovaném režijním filmovém debutu Václava Havla Odcházení. Ten má začít filmovat v červnu. Filmová verze jeho hry, do které hodlá obsadit například Josefa Abrháma, svou ženu Dagmar Havlovou, Evu Holubovou a Jaroslava Duška, by se měla v kinech objevit na jaře.

Hřebejkův snímek Nevinnost získal například grant fondu kinematografie a podporu evropského fondu Media. Jeho koproducentem bude televize Nova, která se tak letos bude podílet na vzniku tří českých filmů. Patří mezi ně i válečné drama Juraje Herze Habermannův mlýn a adaptace románu Michala Viewegha Román pro muže.

Hřebejk už dříve uvedl, že snímek Nevinnost se svým žánrem nebude příliš odchylovat od předchozího projektu Kawasakiho růže. Opět půjde o psychologický příběh, na jehož začátku stojí obvinění člověka ze závažného trestného činu, konkrétně zneužívání mladistvých. Hodně se v něm má pracovat s tajemstvím, nastane několik zvratů.

"Je to vypjaté sociální drama se zajímavými herci," řekl Českému rozhlasu Jarchovský, který právě obsazení teenagerů do velkých rolí označil za velké dobrodružství. "Je to drama člověka, který je nespravedlivě nařčen ze zločinu," uvedl.

Scénář, který má podle něj víc vrstev, přirovnal k "loupání cibule". "Zároveň je i tak trochu o našem mediálním světě. O tom, jak se tu pracuje s informacemi, přičemž ve středu příběhu stojí konkrétní lidé v konkrétních situacích," dodal scenárista.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.