Noví Power Rangers: Strážci vesmíru nedopadli zrovna nejlépe

5. 4. 2017 - 9:43 | Novinky | Adam Homola

Noví Power Rangers: Strážci vesmíru nedopadli zrovna nejlépe zdroj: tisková zpráva

Některé věci by Hollywood předělávat neměl. Například Ghost in the Shell, nebo i Strážce vesmíru. Kultovní seriál z devadesátých let se do svého období a pro jistou věkovou skupinu hodil. Aktuální film Power Rangers: Strážci vesmíru se sice snaží o modernizaci a prezentuje se víceméně jako klasický superhrdinský film, ale očividně se mu to moc nepodařilo.

Power Rangers: Strážci vesmíru získávají poměrně širokou škálu hodnocení, nicméně ta negativní převažují. Metacritic hlásí 44 procent ze 100, zatímco na Rotten Tomatoes jsme na průměrném hodnocení 5,1 z 10 a to na základě 118 recenzí. Klasický Tomatoemeter je pak na 48 %.

Pozitivní recenzi si můžete přečíst například v Time Out New York, podle které budou z nového filmu fanoušci seriálu sentimentální. Podle New York Magazine jde o zábavu, která nepůsobí jako typický superhrdinský film. A třeba The Hollywood Reporter chválí dobrou práci s postavami, na rozdíl nepříliš povedených akčních scén.

Nicméně negativní či smíšené recenze převažují a víceméně potvrzují špatnou akci. Ta leží v žaludku hlavně recenzentovi z The Telegraph, podle kterého je závěr „hnusný, nesrozumitelný a vypadá, jako by ho natočil Quasimodo a sestříhala to opice s nasazenými kuchyňskými chňapkami. A pokud tam byl jediný jasný záběr na Dinozordy a v akci, tak jsem ho musel asi minout.“

zdroj: Lionsgate

Podle Los Angeles Times noví Power Rangers zase nejsou vtipní, nedrží pohromadě, zatímco The Globe and Mail tvrdí, že film je bez duše ještě víc než původní seriál. Jasně negativní je i Screen International: „Je to příšerně předvídatelné, plné klišé a blockbusterových šablon s tím, že tu chybí jakákoliv dospělácká radost.“

Ve výsledku tak nejde vyloženě o průšvih, ale zřejmě ani o nic, na co byste chtěli zajít do kina. Když už nějací strážci, tak raději ti, co stráží galaxii.

Zdroje: Metacritic , Rotten Tomatoes

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.