Nové francouzské filmy – červen a květen 2002

29. 1. 2008 - 8:42 | Téma | red

Nové francouzské filmy – červen a květen 2002 Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Francouzská vláda svou kinematografii na rozdíl od české podporuje. A tak tu máme za poslední dva měsíce úrodičku deseti nových francouzských filmů. Přitom nepočítáme ty, jež skončily na žebříčcích pod 20. místem! Zatím žádný z uvedených filmů není plánován do české distribuce. SEMANA SANTA (Svatý týden) Francie-Německo-USA 2002. Režie: Pepe Danquart. Hrají: Mira Sorvino, Olivier Martinez, Feodor Atkine, Luis Tosar, Alida Valli, Ferman Reixach, Jorge Bosh

fr_films_0205
SEMANA SANTA (Svatý týden)
Francie-Německo-USA 2002. Režie: Pepe Danquart. Hrají: Mira Sorvino, Olivier Martinez, Feodor Atkine, Luis Tosar, Alida Valli, Ferman Reixach, Jorge Bosh. Kriminální film. 90 minut.
Maria Delgado byla právě přidělena k policii v Seville, což pro ženu není to nejlepší místo. Během Velikonoc dojde k sérii velmi násilných vražd, jež musí spolu s dalšími mladými kolegy Torillem a Quemadou vyšetřovat. Vrah přitom dodržuje jakýsi podivný rituál – některé oběti jsou např. nalezeny v barokních kostýmech. A vždy jde o dvojici mrtvých, případně dokonce dvojčata. Vrahovi však právě mladá policistka nedá spát…
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 10. místo (12. – 18. 6. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
SUR LE BOUT DES DOIGTS (Konečky prstů)
Francie 2001. Režie: Yves Angelo. Hrají: Marina Hands, Anne-Sophie Latour, Martine Chevalier, Thierry Hancisse, Pierre Charras. Drama. 88 minut.
Juliette vyučuje hru na piano v malém provinčním městečku. Žije pouze se svou dcerou Julií, která, zdá se, je velkým hudebním talentem, což ví ale jen její matka. Ta kdysi toužila mít podobný talent, a tak se pomaličku pokouší běžný život své Julie narušit požadavky na další a další nechtěná cvičení, až pomalu ztratí kontrolu nad svými činy i myšlenkami a dceru přivede do nebezpečí.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 15. místo (12. – 18. 6. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
SEX IS COMEDY (Sex je komedie)
Francie 2000. Režie: Catherine Breillat. Hrají: Anne Parillaud, Grégoire Colin, Roxanne Mesquida, Ashley Wanninger. Komediální drama. 92 minut.
Přátelství mezi režisérem a jeho herci není často k dobru věci. A něco takového zažívá divadelní režisérka Jeanne, autoritativní a občas nesnesitelná žena, která má podobný vztah ke dvěma hercům. Všichni tři však mají problémy nejen v soukromém životě, ale i při hře, kde mají za úkol ztvárnit velmi intimní scénu.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 15. místo (5. – 11. 6. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
IRREVERSIBLE (Nezvratný)
Francie 2002. Režie: Gaspard Noé. Hrají: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Philippe Nahon, Jo Prestia. Drama. 99 minut.
Mladá žena jedné noci opustí svého přítele, s nímž byla zasnoubena, a svého ex-manžela. Na svém útěku je brutálně znásilněna (ostatně tato 9minutová scéna vyvolala v divácích festivalu v Cannes mdloby, zvracení a mnozí opustili předčasně sál). Aby nebylo brutality málo, vezmou její přítel a její ex-manžel spravedlnost do svých rukou a vydávají se násilníka stejně brutálně potrestat. Pro úchylné duše.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 3. místo (22. – 28. 5. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
LE DEFI (Výzva)
Francie 2002. Režie: Blanca Li. Hrají: Blanca Li, Amanda Lear, Benjamin Chaouat, Sofia Boutella, Marco Prince. Komedie. 94 minut.
David už má dost školního života. Raději má svou skupinu tanečníků UCB, s níž se chce zúčastnit soutěže nazvané Výzva. Výhra by jim umožnila cestu do New Yorku. A tak místo studia či práce David tancuje a v hip-hopu je jedničkou. Mezi ním a matkou, majitelkou módního obchodu, však narůstá napětí a neporozumění. A tak David vyzve na taneční souboj své největší rivaly, vyzná lásku krásné Samii a doma bouchne dveřmi s tím, že se vydá do Ameriky.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 4. místo (22. – 28. 5. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
AND NOW... LADIES AND GENTLEMEN (A nyní... dámy a pánové)
Francie 2001. Režie: Claude Lelouch. Hrají: Jeremy Irons, Patricia Kaas, Thierry Lhermitte, Claudia Cardinale, Alessandra Martines. Romantická komedie. 133 minut.
Valentine je zkušený lupič a ve svém širokém srdci chová hlubokou touhu jednou nahradit všem okradeným to, co jim uzmul. Rozhodne se proto vyloupit největší klenotnictví jen za použití dvou zbraní: oblafnutím a humorem. Protože se rozhodl poté změnit svůj život, začne žít v osamění. Jeho cesta vede do Maroka, kde se setká s Jane, jazzovou zpěvačkou, do níž se neprozřetelně zamiluje.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 3. místo (29. 5. – 4. 6. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
RIDERS (Jezdci)
Francie 2001. Režie: Gérard Pirés. Hrají: Stephen Dorff, Natasha Henstridge, Bruce Payne, Steven Berkoff. Akční. 85 minut.
Na ulicích Montrealu přežívají čtyři mladí lidé nevalné pověsti. Prioritní je pro ně sport a formování těla, s inteligencí jsou na tom hůře. Nezastaví se před žádným sportem – vyzkoušejí brusle, sportovní auta, potápění, horolezectví, závody trucků... Jednou to však nedopadne dobře a spolu se tak musejí postavit místní mafii, čímž začnou další trable. Komu to připomíná některé poslední filmy z produkce Luc Bessona, asi nebude daleko od pravdy.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 1. místo (8. – 14. 5. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
LE BOULET (Okovy)
Francie 2002. Režie: Alain Berbérian a Frédéric Forestier. Hrají: Gérard Lanvin, Benoît Poelvoorde, José Garcia, Djimon Hounsou, Rossy De Palma, Jean Benguigui. Komedie. 107 minut.
Moltés je odsouzenec, který udržuje kamarádský vztah se svým strážným Reggiem. Jednou týdně si vsadí Sazku a doufají, že jim první cena přinese snadný a pohodlný život. A pak se tak skutečně stane a oni nevěří svým očím. Nastávají však problémy – Reggiova manželka, zdravotní sestra, jim s výherním tiketem odletěla do Afriky. Moltés se rozhodne uprchnout, Reggia vezme se sebou, a oba se vydají do Mali, kde pátrají po Reggiově ženě – a tiketu. Dalším problémem je rozřezaný turecký vrah v jejich zavazadlech.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 1. místo (týden 10. – 16. 4. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
UNE AFFAIRE PRIVEE (Soukromá aféra)
Francie 2001. Režie: Guillaume Nicloux. Hrají: Thierry Lhermitte, Marion Cotillard, Aurore Clément, Samuel Le BIhan, Jeanne Balibar. Kriminální. 107 minut.
Od zmizení Rachel Spirienové uplynul již půlrok. Na žádost její matky se do pátrání pustí soukromý detektiv François Maniéri. Rachel však nebyla žena jedné tváře, a tak ho pátrání zaplete do podivných vztahů mezi její nejlepší přítelkyní Clarisse, bývalým přítelem, jeho tchánem a sousedy – a nikdo neví, kdo se objeví další na scéně. François se snaží mezi tím vším proplouvat a přitom hledat odpovědi na různé otázky. Především však na tu, kým vlastně ve skutečnosti byla Rachel?
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 7. místo (1. – 5. 5. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

fr_films_0205
3 ZEROS (3 nuly)
Francie 2001. Režie: Fabien Onteniente. Hrají: Gérard Lanvin, Samuel le Bihan, Lorant Deutsch, Stomy Bugsy, Gérard Darmon, Isabelle Nanty. Komedie. 97 minut.
Mladý vězeň Tibor Kovacs si odpykává trest ve věznici s přísnou ostrahou. Podaří se mu však dát dohromady fotbalové mužstvo a zorganizuje zápas proti obávanému FC Šrouby (nebo také FC Revmatici). Na základě toho se mu splní velký sen – hrát za tým Francie. Jeho spoluvězeň na cele, známý fotbalista Manu, si ho totiž den před odchodem z věznice vybere za svého agenta. A tak oba začnou shánět nové kontakty, aby se Manu vrátil na výsluní a aby dali dohromady nový dobrý tým.
Umístění v žebříčku po prvním víkendu promítání: 1. místo (24. – 30. 4. 2002)
Trailer (Windows Media Player)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.