Nová Malá mořská víla dosáhla v kinech zásadního milníku

27. 6. 2023 - 8:22 | Novinky | Adam Homola

Nová Malá mořská víla dosáhla v kinech zásadního milníku zdroj: Foto: Disney

Navzdory všeobecnému útlumu způsobeném propady Flashe a dalších novinek, dosáhl remake Malé mořské víly od společnosti Disney v tichosti významného milníku.

Po měsíčním působení v kinech film nyní překračuje hranici 500 milionů dolarů celosvětových tržeb. Což z něj sice ani zdaleka nečiní jednu z nejvýdělečnějších předělávek starých klasik od Disneyho, nicméně jde o velice slušný ranec peněz.

Malá mořská víla, remake klasického animovaného filmu z roku 1989, vydělala na domácím trhu 270 milionů dolarů, k nimž se přidalo dalších 229 milionů dolarů z mezinárodních trhů, takže kumulativní celosvětová tržba činí 499,3 milionu dolarů.

Dnes by měl film překonat hranici 500 milionů dolarů a předpokládá se, že jeho celosvětová tržba se bude pohybovat někde mezi 520 a 550 miliony dolarů. Je otázkou, zda tato částka bude stačit na to, aby se projekt dostal do ziskového teritoria, vzhledem k vysokému produkčnímu rozpočtu 250 milionů dolarů (bez marketingových nákladů). Obecně platí, že film s takovým rozpočtem by měl v kinech utržit alespoň tři čtvrtě miliardy dolarů, aby se všechno pohodlně pokrylo, samozřejmě včetně marketingu.

Studio možná přecenilo mezinárodní přitažlivost filmu, možná kvůli fenomenálnímu úspěchu předchozího velkého hraného remaku Aladin, který celosvětově utržil přes 1 miliardu dolarů. Nicméně popularita série Malá mořská víla se nikdy nevyrovnala popularitě Aladina. Ten také těžil z hvězdné síly tehdy ještě nefackujícího Willa Smithe, který se výrazně objevoval v jeho propagačních kampaních a je pochopitelně celosvětově násobně známější než hlavní hvězda Malé mořské víly Halle Bailley.

zdroj: Falcon

Zdroje: BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.