Nová Kleopatra prý pořád žije, Gal Gadot se na vyprávění jejího příběhu už nemůže dočkat

3. 7. 2023 - 13:25 | Novinky | Adam Homola

Nová Kleopatra prý pořád žije, Gal Gadot se na vyprávění jejího příběhu už nemůže dočkat zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Přestože se kolem filmu Kleopatra s Gal Gadot dlouho nic nedělo, herečka nedávno v rozhovoru pro Vogue potvrdila, že projekt stále žije a jeho cílem je změnit vnímání ikonické panovnice.

„Tato žena tak předběhla svou dobu,“ řekla Gal Gadot o Kleopatře. „Egypt a to, čím tehdy byl, bylo ještě futuristické vůči tomu, kde jsme dnes. Nemohu toho říct mnoho. Ale pro mě je strašně důležité vyprávět její příběh. Odvyprávět ho správně a oslavit tak tím jejím odkaz. Máme krásný scénář a já se nemůžu dočkat, až se o tento příběh podělím se světem a změním narativ o tom, že Kleopatra byla prostě jenom svůdnice."

Gal Gadot, herečka původem z Izraele, se také dotkla kritiky že chce ztvárnit postava z Egypta, odkud ona sama nepochází: „Izrael sousedí s Egyptem a já jsem vyrostla na tolika příbězích o Kleopatře, ona je jako domácí jméno. Víte, jestli je Wonder Woman imaginární silná vůdkyně, Kleopatra je vlastně ta skutečná. To je dokonalý příklad příběhu, který jsem chtěla vyprávět, protože jsem začala číst různé knihy o Kleopatře a řekla jsem si: "Páni, to je fascinující." Jediné, co jsem kdy viděla v souvislosti s Kleopatrou z filmu, bylo, že to byla svůdná žena, která měla poměr s Juliem Caesarem a Markem Antoniem. Ale pravdou je, že je toho mnohem víc.“

Původně se Gal Gadot měla pro tento ambiciózní projekt Kleopatry spojit s Patty Jenkins, režisérkou obou dílů Wonder Woman. Jenkins však později od tohoto počinu odstoupila a na její místo nastoupila Kari Skogland (seriál The Falcon and the Winter Soldier).

Nejznámějším ztvárněním Kleopatřina příběhu bezesporu zůstává velkofilm z roku 1963 s Elizabeth Taylorovou a Richardem Burtonem. Jeho natáčení trvalo několik let a kvůli kolosálnímu rozpočtu málem přivedlo studio k bankrotu. Výsledný produkt byl ale nakonec velkolepým a ikonickým dílem, které se bez hned zapsalo do historie filmografie.

Nová Kleopatra to tak nebude mít zrovna lehké, pokud tedy nakonec opravdu vznikne. Zatím se totiž nic moc nechystá, nenatáčí a nejsou ani žádné zprávy o tom, že by tomu mělo být v nejbližší době jinak. Gadot má plné ruce práce s jinými projekty, a tak je nad projektem, navzdory existence scénáře, pořád příliš mnoho otazníků.

Zdroje: Vogue.com

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.