Nolan si obhajuje mírně nesrozumitelné dialogy, prý je nechce zpětně dotáčet

8. 8. 2023 - 10:44 | Novinky | Adam Homola

Nolan si obhajuje mírně nesrozumitelné dialogy, prý je nechce zpětně dotáčet zdroj: Zdroj: Universal Pictures

Christopher Nolan obhajuje přítomnost zastřených dialogů ve svých filmech jako „uměleckou volbu“.

Tvůrce aktuálního hitu Oppenheimer poukazuje na to, že dává přednost zachování původního projevu herce při natáčení před tím, než aby se vrátil k postprodukčnímu záznamu (tedy k přetáčení dialogů ve studiu), což je v Hollywoodu běžná praxe.

S odvoláním na zprávu serveru Insider Nolan uvedl: „Rád používám výkon, který herec podal na place v daném okamžiku, než aby ho herec později převyprávěl. Někteří s tímto přístupem nemusí souhlasit a já jejich pohled respektuji.“

Zrovna v souvislosti s Oppenheimerem se totiž objevily hlasy stěžující si na některé méně srozumitelné dialogy. O nic dramatického nejde, přesto je v tomhle případě praxe skutečně trochu jiná, než jako je tomu u většiny jiných hollywoodských filmů. Na vině jsou přitom z velké části kamery, především ty hlučné od Imaxu.

„Jsme svědky některých hardwarových pokroků a společnost Imax skutečně pracuje na výrobě tišších modelů kamer. Skutečná změna však spočívá v oblasti softwaru, který nám nyní umožňuje izolovat dialogy od rušivých zvuků v pozadí. Během mé patnáctileté cesty s těmito kamerami se tato technologie nesmírně vyvinula a umožňuje zachytit jemnější a intimnější sekvence,“ řek Nolan, jak reportuje Insider.

Oppenheimerovi se mezitím v kinech nesmírně daří. Aktuálně má na kontě už přes 550 milionů dolarů a pořád se na něj chodí, tudíž se finální číslo zastaví nejspíš až někde mezi 600 a 700 miliony dolarů. Což je na tříhodinové dobové dialogové drama pro dospělé famózní výsledek.

zdroj: Universal Pictures

Zdroje: Insider

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.